VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Bosch Fresh festival nabídne kvalitní jídlo i víno

Plzeň – Letošní ročník gurmánského Bosch Fresh festivalu v Plzni se blíží.

11.5.2017
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Milan Holakovský

Uskuteční se 20. a 21. května v OC Plaza a ponese se v duchu prezentace české i zahraniční gastronomie. A představí nejen skvělé jídlo, ale také výborné víno a ukáže, jak vše snoubit k dokonalé harmonii.

DESET ROZLIČNÝCH VINAŘSTVÍ
O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii Vinařství postará deset zástupců rozličných vinařství, která nabídnou k degustaci nepřeberné množství vín. Hlavním vinařstvím se pro letošní ročník nově stalo Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy. A že se jedná o partnera více než povolaného, dokazuje i fakt, že zásobuje ty nejoceňovanější české restaurace.

Vinařství Piálek & Jäger ročně vyprodukuje až 60 tisíc lahví a jeho filozofií je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vína ze znojemské vinařské podoblasti v malých šaržích kolem 3 000 lahví. Na Bosch Fresh festivalu nabídne většinu svého sortimentu, jako je tematické lehké cuvée Freš, značková vína originální certifikace Znojmo a zabrousí i do nejvyšších pater vín pro gastronomii, kterým je například Chardonnay Grand reserva.

Sommelier hlavního vinařství festivalu Kamil Piálek bude vína doporučovat k degustačním menu přímo na hlavním pódiu a každou show kuchaře doprovodí krátkým výkladem o snoubení toho nejvhodnějšího vína k danému pokrmu.

JEDINEČNÁ MOŽNOST OCHUTNAT SEXENBERG
„Návštěvníkům bychom rádi nabídli naše klasiky s poukázáním na znojemský region a to hned v několika kategoriích. Z první kategorie bych rád vypíchl víno Freš, což je naše známkové cuvée určené pro dlouhé bezstarostné pití. Je to lehké suché víno s nižším alkoholem a vyšší kyselinkou. Hlavní nabídkou by pak měla být vína přímo určená do gastronomie, konkrétně řada Sexenberg. Vína z této řady lze běžně ochutnat pouze v restauracích a návštěvníci budou mít jedinečnou možnost dostat se k nim i zde na festivalu. Jmenovitě se jedná se o Sylvánské zelené 2016, Sauvignon blanc 2016 a Ryzlink rýnský 2015. Svůj prostor ale dostanou také vína se zráním v sudech, jako Veltlínské zelené Extra v akátovém sudu nebo Chardonnay Reserva se sudem dubovým. Vrcholem představení bude Chardonnay Grand reserva 2015, což je víno 100% z nového pětiset-litrového dubového sudu, a v podstatě to pro veřejnost, bude první možnost tato vína ochutnat,“ uvádí Kamil Piálek, sommelier a majitel vinařství.

Autor: Hana Josefová

11.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Opustil Domov pro seniory. Zpátky se nevrátil

Ilustrační foto

Benefity pro zaměstnance? Koloběžky i firemní školka

Podchodem v Sirkové už neprojdete

Plzeň – Skládku stavebního materiálu a šatny pro personál si udělal z podchodu v Sirkové ulici v Plzni u hlavního nádraží Metrostav.

Strýc: Po postupu do druhé bundesligy nás lidé zastavují a gratulují

Plzeň – Před rokem slavil mistrovský titul s Talentem Plzeň, letos se raduje z postupu do druhé německé bundesligy. Házenkář Eintrachtu Hildesheim Jakub Strýc má za sebou první sezonu zahraničního angažmá v dresu třetiligového mančaftu.

Kraj dá za rok více peněz na hroby

Plzeňský kraj – Dvakrát na Domažlicko, jednou na Klatovsko a jednou na Rokycansko, tak letos Plzeňský kraj rozdělí dotace z programu Podpora péče o válečné hroby.

Čtyři návrhy kuchyně, která bude součástí obýváku

Manželé stojí před rozhodnutím, zda koupit byt. Bojí se totiž, že se jim do jedné místnosti nemůže vejít kuchyň, jídelní kout i obývák. Od toho je tu naše designérka Bára, která ukáže, že i na malém prostoru lze skloubit více funkcí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies