Ne, odveta za předchozí drtivou porážku se Spartou se sice nekonala, přesto hokejisté plzeňské Škody sahali včera v Praze po bodech.

Nakonec však Indiáni utkání 26. kola prohráli 1:2 a v extralize klesli na jedenáctou příčku. Přitom Škodovku čekají další souboje s týmy z čela tabulky.

Už v neděli Indiáni hostí vedoucí Liberec a ve čtvrtek se rovněž doma střetnou s Třincem.

Naopak Sparta vyhrála šestý zápas v řadě a je pátá. 

Vyrovnaný souboj

Do vedení šli včera Pražané už v 11. minutě, kdy skóre otevřel Klimek šikovnou tečí Mikušovy střely od modré.

Jinak byl souboj celků z opačných pólů tabulky vyrovnaný.

V závěru třetiny mohl srovnat střelec Kubalík, který se do plzeňské sestavy vrátil po nemoci, ale Pöpperle jeho pokus stejně jako šanci Čerešňáka v přesilovce kryl.

Vstup do druhé části ale vyšel lépe znovu Pražanům.

Do útočné třetiny se prosmýkl Forman, Machovský jeho bekhendovou ránu ale zkrotil. Jenže záhy už Sparta skórovala. Vrána se dostal k odraženému puku a z mezikruerý přidal druhý gól Pražanů.

Západočeši si následně vzali oddechový čas, aktivitu Sparty ale nezastavili. Krátce po jeho skončení zahrozil po přečíslení tři na jednoho Kumstát, při Mikušově trestu trefil Vrána tyč.

Až poté byli nebezpeční i hosté, Pöpperle ale přesilovkový tlak Plzně ustál. Nepřekonal jej ani dorážející Svoboda, jenž nastřelil jen tyč. Útočník Indiánů se ale nakonec dočkal.

Svoboda vykřesal naději

V 55. minutě rozjel kombinaci Kratěna, Kracík místo střely puk ještě posunul a volný Svoboda svým gólem duel zdramatizoval.

Pöpperle tak poprvé v sezoně proti Plzni kapituloval, předchozí vzájemný zápas totiž Pražané vyhráli na západě 5:0.

Hosté se ještě tlačili za vyrovnáním, ale dotlačit zápas k nějakému zisku už nestihli. „Sparta na nás nastoupila, byla důraznější a zaslouženě vedla. My jsme se zvedli až v třetí třetině, ale to už bylo pozdě," litoval plzeňský obránce Němeček.

„V prvních dvou třetinách jsme měli lehce navrch, ale ve třetí jsme ztráceli aktivitu a hosté před koncem snížili. Za tři body jsme tak rádi," hodnotil zápas domácí asistent Zdeněk Moták.