Velký talent jen potvrdil, že zažívá zvláštní sezonu. Měnil týmy napříč kategoriemi, sbíral úspěchy a zároveň se pral se zraněními.

Poprvé na přelomu roku, kdy Kvasničku na světovém šampionátu dvacítek v Kanadě vyřadilo hned v úvodním zápase zranění ramene. A teď znovu.

Jen nedávno se sice kluk z Radnic na Rokycansku stal dvojnásobným českým šampionem v mládežnických kategoriích, s áčkem Škodovky bojoval v extraligovém play-off, ale o vrchol sezony – šampionát osmnáctek, málem přišel.
Z druhé finálové bitvy juniorů v Třinci vyšel totiž Kvasnička pošramocený.

„Znovu to bylo rameno a prvotně to vypadalo, že sezona pro mě skončila. Šlo ale jen o zmoždění a doktoři mě stihli dát dohromady,“ kvitoval bek.

Ze zlaté plzeňské juniorky se na šampionát nominoval s útočníkem Jakubem Pourem. Kvasnička si ale o medaile v této kategorii zahraje už podruhé. Zároveň byl jednou z opor českého výběru, který loni senzačně vyhrál prestižní Hlinkův memoriál.

„Pokud zopakujeme výkony z turnaje, tak můžeme udělat dobrý výsledek a šance je i na medaili,“ prohlásil Kvasnička před odjezdem na Slovensko. Ve Spišské Nové Vsi budou soupeři Čechů vrstevníci z Běloruska, Švédska, USA a Ruska. Dál postoupí čtyři týmy.

Ačkoliv plnoletost Kvasnička získá teprve v den zahajovacho utkání s Bělorusy, v sezoně válčil hlavně v extralize dospělých.

Za áčko Indiánů odehrál v základní části 33 zápasů, v nichž si připsal čtyři asistence. Dalších pět startů potom přidal v play-off. Přes nízký věk si vedl jistě. „Nervózní jsem byl, ale vyšlo mi hned první střídání a všechno ze mě spadlo. Zápasy na krev mám rád, i když ve čtvrtfinále s mistrovským Libercem to bylo těžké. Byli rychlí, nabruslení, a to se těžko chytá,“ povídal mladý pořízek z defenzivy.

O možnosti zkusit štěstí v zámoří zatím neuvažuje.

„V Plzni mám smlouvu a chtěl bych tu ještě vydržet. Třeba jako Kuba Jeřábek, který také začal v extralize v sedmnácti a postupně vyzrál. Teď se prosadil v KHL a říká se, že by měl podepsat v NHL. To je dobrá cesta,“ uzavřel David Kvasnička.