„Vyhrát a ještě k tomu přispět, co víc si hráč v play-off může přát. Ale je to stále jen jedno vítězství a v pátek nás čeká další zápas," burcoval dravý forvard.

Kolik sil vás vítězství stálo?
Každý zápas stojí spoustu sil, pokud ho chcete vyhrát. Nám se to povedlo a když se uspěje, tak je to sladší a člověk se únavy zbavuje rychleji.

Bylo pro úspěch důležité, že už v první třetině jste dali dva góly?
Důležitý byl už ten nástup. Tak jsme chtěli začít i předtím v Ostravě, ale tam se nám to nepovedlo a doma to potom bylo možná ještě důležitější a napovědělo to hodně o výsledku.

Výhru jste ve třetí třetině za stavu 5:2 mohl pojistit dokonce v oslabení. Jak jste svůj brejk a potom trestné střílení viděl?
Ten nájezd byl lepší než to trestný. To se mi moc nepovedlo, protože mi trošku uskočil puk. Naštěstí to nebyl klíčový moment, který by rozhodoval zápas.

Zatrnulo vám potom sedm minut před koncem, když soupeř snížil? Vybavil jste si druhé utkání, v němž Plzeň ztratila svůj náskok právě v závěru třetí třetiny?
Proběhlo mi to hlavou, ale věřil jsem, že máme natolik silný a odolný tým, že už to zvládneme a zápas si už utéct nenecháme.

Utkání s Vítkovicemi jsou hodně urputná. Bude takový i páteční zápas?
Nejspíš ano. Znovu budeme mít nůž na krku my, takže do toho musíme vlítnout stejně jako teď a jít si za svým cílem. To je, abychom si v neděli zahráli v Ostravě.

Hodně se diskutovalo o pochybení rozhodčího, který svým verdiktem ovlivnil v neprospěch Plzně vývoj druhého utkání ve Vítkovicích. Za svou chybu byl sudí Čech potrestán. Berete to jako satisfakci?
Množná v tom, že se alespoň ukázalo, že chyba se stala a že jsme si stěžovali oprávněně. Ale sebevětší trest nám ten zápas nevrátí, takže osobně jsem se tím nějak nezabýval. Teď jsem rád, že jsme ukázali, že góly dávat umíme a dokážeme Vítkovice porazit. Což je odrazový můstek, věřím, že do dalších zápasů.