Místo v Plzni by teď trénoval na Hané s Olomoucí (série mezi Škodovkou a Morou začíná v Plzni zápasy v pondělí v 17.20 a v úterý v 17.30).

Na západ Čech totiž Hrňa přišel až loni v prosinci z Třince, kde se herně trápil stejně jako hvězdný tým Ocelářů. Klub ho nabídl k výměně a o nejlepšího střelce uplynulého ročníku se vedle Plzně údajně zajímala také Olomouc, v jejímž dresu Hrňa část minulé sezony působil.

„Tohle neřeším. Jsem rád, že jsem v Plzni, a snažím se být pro tým co nejvíc platný. A že na nás ve čtvrtfinále vyšla Olomouc, je celkem jedno. Nevyberete si. Tak či tak nás čeká těžká série," tuší sedmadvacetiletý rodák ze Vsetína.

Proč? „Jsou výborní v defenzivě, chytá jim gólman, hrají obětavě. Pod trenérem Venerou se soustředění Mory na obranu ještě upevnilo. To jde překonat jen pohybem, důraznou hrou do těla, vystříhat se chyb, které oni dokáží trestat, a hlavně dát nějaké góly," míní Hrňa.
Jenže zrovna střílení branek subtilnímu, rtuťovitému křídlu v běžící sezoně nejde.

Střelecké trápení Hrňa neuťal ani v Plzni. Ve 24 zápasech dal jen dva góly a na další čeká už 13 utkání.

„Není to příjemné, ale nepočítám, jak dlouho jsem neskóroval. Snažím se hrát pro tým, připravovat šance klukům. V play-off to bude ještě víc o bojovnosti a když se budu tlačit za gólem, častěji střílet, tak věřím, že mi tam něco spadne. Ale hlavní je úspěch týmu," zdůrazňuje hráč. „Už aby play-off začalo," přeje si.