Předtím v Plzni prohrála hokejová Škodovka s Olomoucí v prodloužení, a před soupeřem se musela znovu v přesčase sklonit také v důležitém souboji číslo tři na Hané. Indiáni v dramatické bitvě sice dokázali smazat dvougólové manko, jenže potom v prodloužení spálili několik šancí a domácí v 79. minutě boje Jerglovou trefou rozhodli o výhře 3:2. Olomouc tak v sérii hrané na čtyři vítězství vede 2:1 na zápasy a v sobotu znovu na svém ledě už může v případě úspěchu vybojovat postupový mečbol.

Zápas pro Škodovku nezačal dobře. Po 51 sekundách boje se plzeňskou obranou protáhl zadák J. Galvas a překvapil gólmana Frodla.

Rychlý gól ještě zvýšil odhodlání domácího celku před nažhavenými diváky uspět.

Kohouti odolávali snahám Škodovky obětavou hrou a především díky zákrokům brankáře Konráda. Ztroskotal na něm dorážející Němec.

Stachův příklep zase Konrád vyrazil ramenem.

V 10. minutě byl nešťastně zasažen bruslí do nosu domácí Knotek, ale po ošetření zápas s krytem obličeje dohrál. A i když druhou třetinu začala Plzeň daleko aktivněji a dlouhé minuty se hrálo před olomouckou klecí, tak gólman přes spršku ran těsné vedení uhájil.

A když se Indrák prokličkoval přes dva obránce hráče až ke Konrádovi, tak blafák už do konce nedotáhl. Hra se postupně vyrovnávala. Proti Skladaného střele zakročil skvěle Frodl. V závěru třetiny si sice Plzeň zahrála přesilovku, uzamkla domácí, jenže neskórovala.

Naopak domácí uspěli z rychlého protiútoku dva na jednoho. Po Irglově přihrávce zavezl puk do plzeňské sítě v pádu Strapáč a video potvrdilo, že to bylo dříve, než se branka pohnula z místa. Dvougólové vedení však Hanákům dlouho nevydrželo. Kracík v pokračující výhodě chytře nabíjel a Němec dvě sekundy před sirénou snížil na 1:2.

Urputný boj plný střetů pokračoval i ve třetí části. Plzeň se dál tlačila za vyrovnáním, ale uspěla až v 56. minutě. Po vyhraném soubojio kotouč v rohu vyjel k olomoucké brance Indrák a puk zavěsil pod horní tyč. Bylo srovnáno a zápas se posunul do prodloužení.

Plzeň sice ubránila dvouminutové oslabení, ale své šance na rozdíl od soupeře nevyužila. V čase 78:15 nasadil k brejku domácí Ostřížek, byl sice dostižen dvěma beky, ale stihl dát puk za sebe a Jergl už Frodla propálil. Čtvrtý zápas začíná znovu v Olomouci v sobotu v 17.00 hodin.

Ilustrační foto
Hokejbalisté Dobřan prohráli s Poličkou

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 po prodloužení

Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1 - 1:0. Branky a nahrávky: 1. Galvas (Burian), 40. Strapáč (Irgl), 79. Jergl (Ostřížek) – 40. Němec (Kracík), 56. Indrák. Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – Komárek, Klouček. Vyloučení: 2:2 + 10 minut OT Allen (PLZ). Diváci: 5500.

HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek , Dujsík, Švrček, Matai – Jergl, J. Knotek , Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – Holec, Kolouch, J. Káňa.

HC Škoda Plzeň: Frodl – Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán, Kaňák – Gulaš, Jan Kovář, Pour – Eberle, Kodýtek, Straka – Indrák, Kracík, Němec – Stach, Preisinger, Nedorost.

Stav série: 2:1 vede na zápasy Olomouc.