„Na Ostravsko tak jezdíme vždycky," říkal Michal Straka. „Nechceme, aby hráči nastupovali do utkání ztuhlí po dlouhém cestování. Navíc je hlášeno sněžení a bůhví, jak to bude na silnicích kolem Třince vypadat," vysvětloval plzeňský asistent.

Zápasy 26. kola ukončí v extralize první půlku dlouhodobé části. Průběžně první Plzeň míří na led sedmých Ocelářů s cílem udržet si lichotivé postavení.

„Třinečtí nejsou momentálně v pohodě. Dvakrát po sobě prohráli a toho bychom rádi využili," řekl Michal Straka. „Když už jedeme tak daleko, nechceme se vracet s prázdnou."

Škodovka zatím v 25 zápasech posbírala 50 bodů, a i když naposledy doma porazila druhý Zlín, její pozice v čele není skálopevná.

Zlínští Berani se zápasem navíc ztrácejí na Západočechy tři body. Třetí Brno sice zaostává o šest bodů, ale chybí mu dohrát dvě utkání, v nichž může manko smazat.

„Nejde o to být nyní za každou cenu první, ale bodovat a pracovat na herním projevu," zdůraznil Michal Straka. „Vždyť po reprezentační pauze jsme až v šestém utkání proti Zlínu zase naplno zabrali a venku také máme co napravovat," připomněl asistent.

Očekává, že v pátek půjde znovu o hodně útočnou bitvu.

Plzeň se pyšní 89 vstřelenými góly a je v tom nejlepší. Oceláři mají na kontě o zásah méně, v jejich řadách ale exceluje Martin Růžička. V 25 zápasech autor 24 branek a k tomu 19 asistencí.

Jenže hned za třineckým snajprem a králem extraligové produktivity najdeme šikulu v modrobílém – Tomáše Vlasáka (11 gólů + 26 asistencí). „Růžička sice nedohrál poslední zápas v Liberci, proti nám ale nejspíš nastoupí. Třineckou první lajnu si musíme pohlídat. I my jsme ale v útoku silní," podotkl Michal Straka.

V prvním vzájemném duelu v Plzni si Růžička ani neškrtl. Škodováci vyhráli říjnový zápas 4:2 a po 13 kolech se poprvé vyhoupli do čela extraligy.

„Musíme hrát znovu aktivně. Jako v Třinci naposledy Slavia, která si odtud odvezla tři body za výhru 2:1," sdělil Michal Straka.

Plzeňští jdou do boje znovu bez zkušených beků Tomáše Slováka a Jiřího Hanzlíka. „Jirka teprve dobral penicilin," uvedl asistent.

V brance bude střelám Ocelářů čelit Marek Mazanec.

V Třinci po nevýrazných výsledcích z poslední doby nepanuje dobrá nálada. „Musíme zase začít vyhrávat," uvedl na klubovém webu Martin Adamský. Útočník, který předtím působil v Plzni, si je však vědom kvalit protivníků. „Jak Plzeň, tak potom Pardubice jsou těžcí soupeři. Ty zápasy ale musíme zvládnout, protože se na nás tlačí mužstva pod námi," prohlásil Adamský.

Třinci schází jen gólman Peter Hamerlík, za nějž by měl zaskočit Šimon Hrubec.