Po domácí prohře v pátek s Pardubicemi 1:2 musel Straka skousnout i nedělní porážku 4:5 v Karlových Varech.

„Proti Pardubicím jsme byli špatní, já i celý tým. Hrát jen jednu třetinu, s tím nejde uspět, ale ve Varech to bylo jiné. O to víc ta porážka mrzí," komentoval Straka další těsně ztracený zápas.

Plzeňští v prvním derby hokejového západu prohrávali 0:2, ale ještě do konce první třetiny stav srovnali a v polovině zápasu poslal Lev hosty do vedení.

„V těch momentech jsme měli převahu a vytvářeli si šanci za šancí. Jenže nic z toho a znovu pak skóroval soupeř. Přitom kdybychom vedli pět dva, tak by se asi nikdo nedivil a bylo by nejspíš rozhodnuto," říkal plzeňský šéf, který se mezi střelce zapsal hned dvakrát.

„Jsem sice šťastný, že mě to tam po té pauze padá, ale klidně bych oba góly vyměnil za nějaké body," prohlásil Straka.

Do černého se trefil poprvé ve 13. minutě a potom ještě čtyři minuty před koncem, kdy snížil na 4:5 a vykřesal naději modrobílých. „Snažili jsme se o vyrovnání, ale znovu zůstalo jen u šancí," litoval kapitán malé produktivity škodovácké ofenzivy.

Derby bylo tradičně řízné. Šarvátky dvakrát přerostly v pěstní souboj. Ryan Hollweg si zaboxoval s domácím Vojtěchem Klozem a v závěru se plzeňský tvrďák pustil do Martina Gründlinga.

„To utkání bylo hodně vyhecované. Ani jsem netušil, že mezi Plzní a Vary je taková rivalita," připustil Jozef Balej po své premiéře v derby.
Tvrdě vedený boj ale slovenskému forvardovi ve službách Strakovy družiny svědčil.

„Co je to platné, když gól z toho nebyl. Těch neproměněných šancí bylo až příliš," připustil třicetiletý útočník.

Dvě porážky v řadě srazily Škodovku po čtyřech kolech do poloviny stále vyrovnanější extraligové tabulky.

Jen Brno v čele má lehký náskok a na konci se drží tápající Slavia s Libercem, příštím soupeřem Škody.

Duel s celkem vedeným explzeňským trenérem Marianem Jelínkem začíná v ČEZ Areně ve středu v 18.10 hodin.