Se závěrem týdne je tu hokejová extraliga. V pátek hraje Škoda Plzeň od 17.30 hodin v Mladé Boleslavi a v neděli hostí v HM Areně tým Pardubic.

V domácím prostředí jsou Indiáni silní, naposledy v neděli tu přemohli Spartu a v extralize poskočili na druhé místo za vedoucí Chomutov.

Jenže v čele je po pěti odehraných kolech značná tlačenice. Deset bodů jako Plzeň mají i dva celky za ní a další dva týmy jen o bod méně. Navíc Škodovka nyní míří ven, kde ze dvou výpadů vytěžila jen bod.

„Do každého utkání jdeme s cílem vyhrát,“ říká plzeňský trenér Ladislav Čihák. „Venku se nám zatím nevedlo, ale silný tým dělají stabilní výsledky, nějaká bodová šňůra. Hráči to vědí a cítíme, že si za tím jdou,“ oceňuje kouč.

Fotbalisté Viktorie Plzeň a sládek pivovaru Gambrinus pomáhali ve Fakultní nemocnici Plzeň
Gambrinus a hráči Viktorie pomáhali v nemocnici

Bruslaři vedení nově trenérem Patrikem Augustou jsou se sedmi body aktuálně na sedmé příčce. Jejich kádr ale před sezonou prošel značnou obměnou. Boleslavský dres obléká třeba explzeňský obránce David Němeček a jako host útočník Martin Procházka.

„Kostra mužstva je ale stejná a pořád nás čeká pohyblivý nepříjemný soupeř, jehož velkou zbraní je rychlé otáčení hry,“ upozorňuje trenér Čihák.

Jestliže v ofenzivě disponuje Plzeň obrovskou silou a v čele kanadského bodování soutěže najdete hned tři Indiány – Dominika Kubalíka (2.), Tomáše Mertla (3.) a Milana Gulaše (6.), v obraně doplácí na individuální chyby.

Hráči FC Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský a Jan Kopic vybrali vítězné obrázky výtvarné soutěže dětí, kterou pořádal fotbalový klub se svým generálním partnerem firmou Doosan Power.
Hrošovský s Kopicem si zahráli na porotce

„Zvlášť před vlastní bránou musíme být důslednější,“ souhlasí Lukáš Pulpán.

A co zkušený obránce radí, aby škodováci konečně oslavili výhru také u soupeře? „Začít naplno a ne tak ustrašeně, jako v minulých dvou utkáních,“ zdůrazňuje Pulpán.

Škodovce bude v útoku dál chybět Miroslav Indrák a nejistý je rovněž start Ryana Hollwega.

Boleslavští chtějí navázat na domácí výhru nad Pardubicemi a spravit si chuť po porážce 1:3 v Liberci.

V minulé sezoně skončily vzájemné zápasy dnešních soupeřů 50 na 50, když každý z týmů dokázal jednou dobýt sídlo protivníka.