V pátek se vedoucí tým soutěže představí na ledě Mountfieldu v Českých Budějovicích a poté v neděli budou Indiáni na svém území čelit nájezdu kladenských rytířů s velmistrem Jaromírem Jágrem.

„Extraliga pokračuje a my chceme navázat na výkony z minulých zápasů," prohlásil trenér Milan Razým.

Se starým letopočtem se škodováci rozžehnali šesti výhrami, když na závěr zvládli i tři domácí utkání v rychlém sledu po sobě a do roku třináct vstoupili jako suverénní vládci extraligy.

„Z ošidné domácí série jsme chtěli minimálně sedm bodů a nakonec máme všech devět. Hráči si tak mohli přelom roku a krátké volno, které ho provázelo, užít v klidu," uvedl plzeňský kouč.

„Až na drobnosti můžeme být spokojeni nejen s bodovým ziskem, ale i s předváděnou hrou. Jenže to bylo loni," naznačil Razým s úsměvem, že ve svých nárocích nehodlá slevovat.

A nezviklá ho ani hřejivý pohled na aktuální tabulku.

Západočechy drží v čele po 35 odehraných kolech jistě zisk 72 bodů. O deset víc, než zatím pobral druhý Zlín. Rozdíl 18 bodů dělí Plzeň od brněnské Komety na sedmé příčce, už za hranicí přímého postupu do play off.

„My ale na tabulku nekoukáme. Je to jen průběžné pořadí a do konce základní části je pořád daleko," zdůraznil Razým.

Před tým klade krátkodobější cíle. „Chtěli jsme zvládnout domácí minisérii, teď jdeme za dalšími metami. Třeba naplnit bodový plán v končící třetí čtvrtině," prozradil kouč. „Neubíráme v zápasech ani v tréninku. Zkušenné jádro mužstva v čele s Martinem Strakou by ani nějaké polevení nepřipustilo. Tým je silný herně, ale i tím, že snadno neprohrává," podotkl Razým.

V uplynulých 35 duelech vyšli Plzeňští naprázdno jen v šesti případech a pouze jednou, v domácím souboji s Pardubicemi, padli o víc než jeden gól (1:3).

„Nynější pohodu nám ale udrží jen další dobré výkony," připomněl Razým před soubojem v Budějovicích.

Zápas 36. kola začíná v pátek v 19.00 hodin. První vzájemný duel sezony na jihu Čech vyhrála Plzeň 4:1, doma ale osmý Mountfield přetlačila 3:2 až po nájezdech. Mimo hru je obránce Tomáš Slovák a útočník Ryan Hollweg, který má zlomený prst na ruce.

„Máme za sebou dvě porážky a Plzeň vede tabulku, takže k tomu není třeba širší komentář. Budeme muset být takticky velice dobře připraveni," reagoval českobudějovický trenér Peter Draisaitl.