Přes řadu zraněných hokejoví Indiáni z Plzně slavili na přelomu roku vítězství, když po Mladé Boleslavi vyplenili i sídlo Vítkovic. Jenže, co je to platné, když v extraligové tabulce sedí Škodovka dál na jedenácté příčce a vzhůru, do pásma pro předkolo play-off, ji dostane jen další přísun bodů.

„V úvodu sezony jsme toho pokazili tolik, že teď už jiná cesta není. Po těch dvou výhrách je v kabině ale zase lepší nálada," uvedl trenér Ladislav Čihák.

Honba za body pokračuje

Plzeň v pěti z minulých šesti zápasů bodovala a za desátým Zlínem zaostává jen o bod. Honba za místenkou ve vyřazovacích bojích pokračuje.

Už v pátek Západočeši hrají doma od 17.30 hodin se čtvrtým Litvínovem a týden zakončí v Karlových Varech nedělním derby s poslední Energií. „Teď se soustřeďujeme na Vervu," prohlásil Čihák poté, co ve čtvrtek u videa plánoval s hráči taktiku na Litvínov.

Soupeře dělí v tabulce sedm míst, ale také 21 bodů. Navíc oba vzájemné zápasy v sezoně ovládli Severočeši. V Plzni vyhrála Verva 4:3 a v odvetě doma 2:0. „U nich to bylo o jediné naší chybě, kterou soupeř potrestal, a pak trpělivě dovedl zápas k výhře. Litvínov to už dávno není tým, který se jen žene do ofenzivy, i když útočnou sílu stále má," upozornil kouč Indiánů.

„Hübl, Lukeš, ale i další, to jsou nesmírně šikovní útočníci. Nikdy nevíte, co provedou," upozornil gólman Matěj Machovský.

A co podle plzeňské jedničky povede k úspěchu. „Jen bojovný týmový výkon."

Výroční utkání

Pro Plzeň jde o výroční zápas v rámci oslav 80 let nejvyšší domácí soutěže. Začne se slavnostně. Buly vhodí bývalý exceletní útočník, mistr světa a plzeňská ikona Bohuslav Ebermann.

Do indiánské sestavy se vracejí uzdravení Kracík, Koreis i Hrnka. Mimo hru ale vedle Hollwega zůstává stále obranné trio Frühauf, Slovák a Kvasnička.

Litvínov po dvou zápasech bez bodu vyhrál napoledy v Karlových Varech 3:2 a zatím se jistě drží v elitní čtyřce. Otázkou je, zda v brance dostane šanci znovu Petrásek, který se podepsal pod vítězství nad Energií, nebo se vrátí Janus. Nejistý je i start Martina Hanzla.