Domácí nastoupili k utkání bez útočných opor Mertla s Kracíkem a v úvodu dopláceli na vyloučení. Chomutov využil hned dvě početní výhody. Bombami  od modré se prosadili Mrázek a Grman.

V 31. minutě ale Plzeň snížila. Chalupa rozjel útok po pravé straně, už zpoza brány poslal puk na Schleisse, který pálil pod horní břevno. Jen o chvíli později překonal chomutovského gólmana Lukeše i Preisinger, ale kotouč vyjel mimo bránu.

Krátce po druhé přestávce  Indiáni srovnali. Nejprve se Indrák protáhl mezi dvěma beky soupeře, ale po kličce do forhendu ještě  beton gólmana nepřehodil. Ve 43. minutě ale Lukeš neudržel Gulašovu ránu a po bleskové dorážce skóroval Stach. 

Stav 2:2 přestál i další šanci Indiánů, kdy si mezi kruhy najel Indrák, ale trefil jen břevno soupeřovy klece.   

Už tak horkou atmosféru  zjitřila pěstní bitka, v níž domácí Schleiss poslal k ledu Koblasu a oba šli chladnout na trestnou lavici.

Vyrovnaný zápas dospěl do  prodloužení a při hře  tři na tři o výhře Pirátů po nájezdu s Chloubou rozhodl Chrpa. Odveta v Chomutově  se hraje ve čtvrtek od 17.30 hod.

Škoda Plzeň – Piráti  Chomutov 2:3 pp (0:2, 1:0, 1:0 – 0:1). Branky a asistence: 31. Schleiss (Chalupa), 43. Stach (Gulaš) – 10. Mrázek (Hejcman, Slovák), 14. Grman (Chrpa), 61. Chrpa (Chlouba).

Sestava Plzně: Svoboda  – Kadlec, Kvasnička, Jones, Pulpán, Kaňák, Moravčík – Gulaš, Preisinger, Straka – Indrák, Stach, Kindl – Chalupa, Kodýtek, Schleiss – Hollweg, Přikryl, Procházka.