Hokejisté Lasselsbergeru se na poslední chvíli vmáčkli do extraligového play off. Ulevilo se i prezidentovi klubu. Hrozba, že by Plzeň počtvrté v řadě chyběla ve vyřazovacích bojích, byla zažehnána.

„Bylo to k zbláznění. Celou sezonu jsem se drželi na postupových příčkách. Na šesté, sedmé pozici. A poslední zápas, pokud bychom ho nezvládli, by tohle vše potopil,“ hrozil se Tomáš Král.

Co se vám tak honilo hlavou? Vždyť vše záleželo už jen na trenérech a hráčích. A vy jste je mohl jen motivovat, hecovat a přihlížet.

Pořád dumáte, co se dalo udělat jinak. Líp. Přemýšlíte proč se stalo to či ono. A pak si říkáte, jestli to má vůbec cenu se takhle ničit.

Vypsal jste pro tým nějaké speciální postupové prémie?

Ne. Hrát play off, to byl náš cíl ještě před sezonou a všichni věděli, co je tedy ve hře.

Tým uspěl. Co jste řekl hráčům po výhře nad Spartou, která účast Plzně v předkole play off potvrdila?

Každému jsem podal ruku a poděkoval. Víc ani nemělo smysl říkat. Jsme na jedné lodi, já i hráči. A oni to myslím dobře vědí.

Mužstvo chce ještě výš než jen mezi deset vyvolených. A vy?

To samé. Zatím jsme udělali jen první krok a rádi bychom šli dál. Nejlépe až do finále. Teď ale máme před sebou sérii s Kladnem. Což není nepřekonatelný soupeř a z daných možností podle mě nejlepší varianta. Prostě jedeme dál.