Západočeši s devíti body na kontě se dnes 5. října představí na ledě o bod chudšího Třince a v neděli hostí od 17.30 hodin předposlední Pardubice.

„Začíná nám náročná série pěti zápasů v deseti dnech, a to je každá absence znát,“ není nadšen plzeňský trenér Jiří Kučera.

Postrádat bude zraněné útočníky Adamského s Kracíkem, ale nově i obránce Cartelliho (teplota) a především nachlazenou brankářskou jedničku Málka.

„Romana zastoupí v Třinci Kamil Jarina, jako dvojka s námi cestuje Dominik Halmoši,“ hlásí kouč.

V obraně hodlá točit sedm beků a vpředu nechá operovat čtyři útoky. „Zátěž je nutné rozložit na větší počet hráčů,“ tvrdí Kučera.

K souboji na sever Moravy odvezl mužstvo už včera. “Chceme v Třinci uspět, což pro nás znamená nějaký bodový zisk,“ říká trenér a svůj tým varuje. „Doma se Třineckým daří. Třeba naposledy tu dali Zlínu osm branek,“ varuje.

Lasselsberger zatím stále čeká na tříbodovou výhru. Ze sedmi zápasů hrál pětkrát nastavení, z toho čtyřikrát úspěšně.

Jenže třeba naposledy v domácím duelu s Litvínovem dělilo Plzeň od plného zisku pouhých dvacet vteřin.

„Ten zápas jsme sice měli vyhrát, vedli jsme 4:2 a ještě 5:4, ale nemá cenu se v tom donekonečna babrat,“ říká obránce Václav Benák. „Chyby jsme si s trenéry rozebrali, nebylo to veselé povídání, a teď jedeme dál,“ tvrdí bek.

Třinec ve svém prostředí považuje Benák za tvrdý oříšek. „V tabulce je sice pod námi, jenže to nic neznamená. Bude to těžké, ale jedeme se sem poprat o nějaké body,“ zdůrazňuje.