Minulé dva zápasy totiž hokejoví šampioni z Plzně prohráli a hněv příznivců se svezl i po trenérovi.

„V emocích se vykřikne leccos, ale oni si to uvědomili, takže tu omluvu beru," říkal smířlivě Razým.

A po skončení nedělního duelu mohl být kouč Škodovky ještě spokojenější.

Jeho svěřenci totiž po dvou nezdarech zabrali a chomutovské Piráty přemohli 3:2.

„Doma jsme předtím vinou dvou remíz a prohry s Kladnem rozdali už dost bodů. Navíc dobré mužstvo třikrát po sobě neprohrává a kluci to také nepřipustili," pochválil hráče Razým.

O to víc, že atmosféra v plzeňské kabině nebyla po těch prohrách – doma s Pardubicemi po nájezdech a následně ve Zlíně, nijak růžová.

„Naše výkony v minulých kolech byly jako na houpačce. Dvakrát hrajeme dobře, jednou špatně a tyhle polohy střídáme i během jednoho utkání," podotkl Razým. „Proti Chomutovu ale kluci odvedli dobrou práci."

Vítězství se ani tak nerodilo snadno. A to Piráti v zápase prohrávali dvakrát o dva góly.

„Zvlášť v první třetině jsme měli převahu a soupeře jsme přestříleli 17:6, přesto jsme vedli jen o gól," říkal Razým.

Potom v prostřední části Plzeňští sice přidali druhou branku, ale nakonec byli rádi, že třetina skončila za stavu 2:1.

„Přestali jsme plnit danou taktiku, ale bojovností a s přispěním gólmana Machovského jsme to nejhorší přežili," povídal kouč.

V závěrečném dějství měli zase víc šancí domácí a mohli rozhodnout. Jenže místo toho vlastní chybou dovolili týmu s lebkou ve znaku vstřelit kontaktní gól a o výsledek bojovali až do konce. „Ta výhra je důležitá," připustil Razým.

Plzeňští si zatím ve 12 duelech připsali 20 bodů, což je v neúplné tabulce řadí na páté místo. „Pro nás je směrodatnější bodový zisk. Každou čtvrtinu základní části chceme vybojovat 21 bodů a ten plán je reálné splnit," uvedl Razým.

Poslední zápas první čtvrtiny sehrají obhájci titulu v pátek s Mountfieldem v Hradci Králové a věří, že do sestavy by se už mohl vrátit někdo z trojice zraněných. Ať Jakub Jeřábek, Ondřej Kratěna, nebo Martin Straka.