Čtvrtý a poslední zápas ve skupině J čeká Plzeň znovu doma ve čtvrtek proti Stavangeru a půjde v něm o postup. Nitra, která má šest bodů, hostí Stavanger v úterý. Norský celek si zatím připsal tři body.

Před týdnem na ledě úřadujícího slovenského mistra prohráli Indiáni 1:2, ale v domácí odvetě šli rychle do vedení. Kratěna úspěšně tečoval Kadlecovu přihrávku a v deváté minutě v přesilové hře se trefil z voleje kanonýr Kubalík.

Domácí poté nezužitkovali početní výhodu čtyři na tři a navíc ji ukončil faulem na pět minut a do konce utkání Kubalík. Nitra se při dlouhé přesilovce dostala do hry a po střele Krištofa zachránila Indiány pravá tyč. Po pauze už hosté při vyloučení Pulpána ve 24. minutě skórovali, z pravého kruhu se trefil Laliberté. Zaváhání domácí obrany o 91 vteřin později potrestal po přečíslení dvou na jednoho Štefanka, jenž na západě Čech před třinácti lety působil.

Nitra pak převzala iniciativu a ve 35. minutě po šikovné zadovce Slováka od zadního mantinelu dokonal do odkryté branky obrat znovu Laliberté.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté ubránili dvě oslabení a v 54. minutě přežili Kracíkovo nepřesné zakončení do odkryté branky. Vyrovnat domácí nedokázali ani při power play znásobené vyloučením explzeňského Mezeie. Naopak trefou do prázdné klece potvrdil výhru Nitry Paukovček.

Hokejová Liga mistrů:

Skupina J:

HC Škoda Plzeň - HK Nitra 2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Kratěna (Kadlec, T. Svoboda), 9. D. Kubalík (Indrák, Stach) - 24. Laliberté (Blackwater, Milam), 26. J. Štefanka (Macík), 35. Laliberté (Slovák, Blackwater), 60. Paukovček (Macík). Rozhodčí: Bauer (Něm.), Pešina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:13, navíc Lev 10 min., D. Kubalík (oba Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4058.

Sestava Plzně: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Stach, T. Svoboda - Yellow Horn, Lev, Johnson - F. Suchý, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Tabulka:
1. Nitra 3 2 0 0 1 7:5 6
2. Plzeň 3 1 0 0 2 6:6 3
3. Stavanger 2 1 0 0 1 2:4 3