Chyba, gól a takhle třikrát rychle po sobě. Chvilkový výpadek v nástupu do druhé třetiny souboje v Chomutově obral hokejisty Škody Plzeň o šanci na bodový zisk.

Indiáni měli přitom duel třetího kola extraligy, svůj teprve druhý, dobře rozehraný. Díky dvěma gólům Tomáše Svobody vedli po první třetině 2:1, jenže hned po pauze Piráti třemi zásahy během 159 vteřin skóre otočili.

„Vstup do druhé třetiny byl šílený. Vršili jsme chybu na chybu, vymýšleli nesmyslné věci," zlobil se Svoboda. „To se prostě nesmí opakovat. Na kontě máme nula bodů a teď proti nám budou stát těžcí soupeři. Musíme se poučit, zase zabrat a nemyslet si, že když vedeme, tak se nemůže nic stát," burcoval forvard.

Úterní zápas nedochytal v plzeňské brance Matěj Machovský, kterého na poslední třetinu vystřídal Patrik Polívka. Ačkoliv se Škodovka z rychlého direktu ještě oklepala a dvakrát manko dotáhla na rozdíl gólu, Severočeši si už třetí výhru v řadě vzít nenechali. Skóre na konečných 6:4 upravili v závěru při power-play hostů trefou do opuštěné branky.

Katastrofický vstup do prostřední dvacetiminutovky označil za zlomový i Lukáš Pulpán. „Za necelé tři minuty jsme dostali tři góly a pak už bylo složité s tím něco dělat. Těžko se pro to hledá vysvětlení. Prostě se nakupila spousta chyb," říkal jednatřicetiletý bek.

„Nebylo lehký se zvednout, dvakrát jsme snížili, ale srovnat jsme už bohužel nedokázali," litoval Pulpán, který část své kariéry odehrál právě v Chomutově.

Jestliže v předchozích sezonách se Plzeň opírala o hru v početní nerovnováze, teď zvlášť v oslabení tak úspěšná není.

„Proměnili jsme dvě přesilovky, ale zase jsme dvakrát inkasovali v oslabení. Přece jen v týmu je pár nových hráčů, kteří ještě nejsou do systému tak zapojení, a při oslabení nám chybí i zraněný Ryan Hollweg," podotkl obránce.
Podle Pulpána je ale třeba prohru v Chomutově dostat rychle z hlavy.

„Zásadní věci si ještě probereme u videa a věřím, že v dalších zápasech to bude lepší," říkal zkušený borec.

Už v pátek hostí Plzeň výrazně posílené Brno, v neděli jede do Zlína a příští úterý se Indiáni představí v dohrávce prvního kola na ledě mistra v Liberci.

„Čekají nás silní soupeři, není to ale jen o jménech, ale o výkonu na ledě. Hlavní je držet hlavy nahoře, nebát se hrát a věřím, že to doma v pátek proti Brnu urveme," prohlásil Pulpán. „Dvakrát jsme teď padli, ale panika není na místě. Je však třeba konečně získat nějaké body. Větší ztráta by se už pak těžko doháněla," zdůraznil hráč s jednapadesátkou na dresu.