Už v úterý od půl šesté se Indiáni střetnou se znojemskými Orly, ve čtvrtek hostí Mladou Boleslav (18.00 hod.) a domácí přípravný trojboj potom Škodovka završí v pondělí 31. srpna soubojem se slovenskou Banskou Bystricí (17.30 hod.). Vstupné na přípravná utkání je 50 Kč, majitelé permanentních vstupenek neplatí.

Do souboje s Orly nastoupí Plzeňští stejně jako předtím v prvním duelu ve Znojmě s mladíky v sestavě.

„Zkušení borci dostanou volno. Znojmo hraje Ebel ligu, v extralize se s ním nepotkáme, takže je to šance, aby si mladí kluci vyzkoušeli zápas proti kvalitnímu soupeři. Bude to dobrá zkušenost pro ně i pro nás trenéry. Možnost líp je poznat," tvrdí plzeňský kouč Michal Straka.

Ze základního kádru tak do dnešního lovu na znojemské dravce zasáhne jen druhý útok Nicholas Johnson, Miroslav Preisinger, Ján Sýkora. „Tak je to plánované," říká Michal Straka.

Naopak do čtvrtečního zápasu s Mladou Boleslaví vyjede Plzeň v nejsilnějším možném složení. „Sestava si zvolna sedá a velké změny se už nedají čekat," uvedl trenér.

Plzeňští naposledy minulý týden porazili v Karlových Varech tamní Energii 3:2 po nájezdech. „Herně to nebylo špatné. Skvěle jsme začali, ale rychlé vedení nás ukolébalo. Soupeř srovnal a rozhodovalo se až v nájezdech. Přitom jsme měli ještě spoustu šancí, ale 
v koncovce to pořád není ono," připouští Michal Straka.

Extraligu zahájí Škodovka v pátek 11. září doma právě derby s Karlovými Vary

Ještě předtím sehrají Západočeši ve čtvrtek 3. září přípravnou odvetu v Mladé Boleslavi (18.00 hod.) a generálkou na nový ročník soutěže bude v neděli 6. září zápas 
v Klatovech s tamním druholigovým týmem, který je farmou Plzně.