Na stadion, kde zažil zatím nejkrásnější momenty své kariéry a na jaře roku 2013 tu slavil zisk mistrovského titulu, se populární ´Móza´ vrátil jen jako host.

„Kemp v zámoří začíná počátkem září, takže jsem rád, že mi vedení plzeňského klubu umožnilo do té doby trénovat v prostředí, kde to dobře znám a kde jsem odehrál tři krásné sezony," ocenil reprezentační obránce.

Týmu z New Jersey se Mozík upsal v letní přestávce a nyní se chystá na boj o místo v sestavě Devils, o šanci zahrát si prestižní NHL.

Dnes Orli, potom derby. Škoda hraje u soupeřů

Další týden, další dvě přípravná utkání. Hokejisté Škody Plzeň se před extraligou drží zaběhlého režimu, jen tentokrát oba zápasové testy absolvují na ledě soupeřů.

Už dnes nastoupí Indiáni ve Znojmě proti tamním Orlům a potom je ve čtvrtek čeká souboj v Karlových Varech (obě utkání začínají v 18.00 hodin).

Zatímco k odvetě s Energií do Varů vyrazí Škodovka v nejsilnějšího možné sestavě. dnes ve Znojmě dá trenér Michal Straka prostor mladým hráčům.

„Znojmo hraje mezinárodní EBEL ligu, takže to bude pro mladíky dobrý test. Stáhneme si i některé kluky, kteří hrají v Klatovech. Pojede s námi Beran, Michel, Tulačka, Vyzkoušíme i Kristla. V obraně nastoupí Andrlík, Chalupa a Marcel. Z juniorky si vezmeme Waltera a Krliše. Nastoupí i Sklenička a hrát bude také celý útok Schleiss, Pitule a Kepka," jmenuje Michal Straka.

Ve Varech chce hlavní kouč hrát naopak v podobné sestavě, v jaké se Plzeň představila naposledy ve čtvrtek proti Chomutovu, který doma porazila 3:1.

„Tedy s tím nejlepším, co máme k dispozici. Dál normálně trénujeme, takže záležet bude na zdravotním stavu hráčů a taky, kdo bude mít jakou formu," doplňuje Michal Straka.