V nedělním souboji s Vítkovicemi si turbulenci emocí užil i plzeňský obránce Vojtěch Mozík.

„Nebylo to poprvé, co jsme jasně vedli, ale náskok jsme zase promarnili. Předtím v Pardubicích, teď znovu doma. Přitom se snažíme hrát stejně zodpovědně, ať je stav jakýkoliv," dušoval se reprezentační obránce a včera autor jednoho z gólů.

Zvyšoval jste vedení Plzně na 4:0 po sólu napříč hřištěm, kdy jste se prosmýkl mezi třemi soupeři. Tak jste to plánoval?
Puk jsem si vzal za naší bránou, ve středním pásmu na mě vystoupil jeden ze soupeřů, ale já byl rozjetý a namířil si to i mezi zbývající dva beky. Byli rozestoupení, takže na mě nemohli. Pak už jsem střílel a naštěstí to tam spadlo.

Nepropadli jste poté přesvědčení, že zápas je tím rozhodnutý?
Takové vedení máte v hlavě a možná jsme začali hrát víc na krásu, ale určitě ne vědomě. Chceme do šestky, a proto teď potřebujeme každý bod.

Máte všechny tři, takže jste spokojeni?
S výhrou i se ziskem důležitých tří bodů spokojeni jsme. I s tím, jak jsme zvládli poslední třetinu. Soupeř snížil na nejtěsnější rozdíl, ale my jsme mu potom už téměř nic nedovolili.

Stejně jako ve dvou oslabeních, kdy jste se bránili ve třech proti pěti?
Přesilovky a oslabení teď často rozhodují o osudu zápasů, takže jsme se na to chystali U videa jsme si rozebírali, jak to Vítkovičtí hrají, a vyplatilo se.

Jak těžké bude pro Plzeň uhájit pozici v elitní šestce a tím i přímý postup do play-off? Přemítáte, na čí úkor by se vám to mohlo povést?
Ne. Řeči nám nepomůžou. My se musíme dál soustředit na sebe a z každého zápasu vytěžit co nejvíc bodů. ⋌(ks)