Kondiční dril začal pro osmý tým uplynulé extraligy šest týdnů od vyřazení ve čtvrtfinále play-off.

Do nového ročníku vstoupí Indiáni v pátek 8. září domácím zápasem s Livínovem, a to se značně obměněným kádrem. Už bez brankáře Matěje Machovského, střelce Dominika Kubalíka a dalších sedmi hráčů.

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 2:2.
Trestuhodný výpadek stál Viktorii výhru

„Machy s Kubaldou odchází do zahraničí a Kuba Lev chtěl po letech změnu. O Tomáše Svobodu jsme stáli, ale kvůli rodině se vrátil do Brna. Přicházejí ale jiní hráči,“ uvedl hlavní trenér Ladislav Čihák. „Ty nové kluky jsme sledovali a věříme jim. A teď se budeme snažit tým připravit na sezonu,“ prohlásil kouč.

Přípravu povede spolu s Jířím Hanzlíkem za dohledu šéfa klubu Martina Straky, ale už bez Tomáše Vlasáka.

„Tomáš se soustředí na práci sportovního manažera. My s Jirkou budeme u týmu a Martin Straka, který má v zásadních věcech dál poslední slovo, se připojí podle uvážení,“ doplnil kouč.

V tréninku se plzeňští trenéři musejí zatím obejít bez ohlášených posil – mj. brankáře Miroslava Svobody, amerického obránce Nicka Jonese a dalšího beka Denise Kindla, i bez největší posily Milana Gulaše.

„Svoboda s Kindlem mají za sebou baráž a začnou až 22. května. Jones s Milanem Gulašem se připojí až na ledě stejně jako naši nejzkušenější Petr Kadlec s Ondrou Kratěnou,“ vysvětlil Čihák.

Vedení proti Německu Češky neudržely
Překvapení se nekonalo. Češky neudržely vedení proti Německu

Volno mají i obránci David Kvasnička a David Sklenička, kteří si plnili reprezentační povinnosti. Stejně jako slovenský útočník Miroslav Preisinger a jeho krajan Peter Čerešňák, který momentálně bojuje na mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem.

Oproti minulým sezonám se promění náplň suché fáze přípravy. „Z programu mizí cyklistika a nahradí ji běh. Vše v kratších, intenzivnějších blocích. Tréninky budou zaměřeny na silovou vytrvalost a výbušnost. Snažíme se poučit i z minulé sezony a hráče si daleko víc otestujeme,“ zdůraznil Čihák.

Vstupní wingate test, půlminutová zátěž na rotopedu do maximálního vyčerpání, čeká hokejisty už dnes.

A další program? „Po třech týdnech v Plzni následuje týden na Šumavě, potom znovu tři neděle v Plzni a týden v Železné Rudě. Jen hráči mezi tím nebudou mít dovolenou, ale lehčí tréninkový týden,“ uvedl trenér.

Poprvé na led vyjedou Indiáni 23. července.