Americký hokejista se zkušenostmi z NHL si nakonec své místo u indiánů vybojoval a s klubem smlouvu pro nadcházející sezonu podepsal. 

Ryan Hollweg byl zhruba rok bez hokeje. Před dvěma lety se zranil, absolvoval několik operací kolena a následné zdravotní komplikace ho vyřadily ze hry.

Čtyřiatřicetiletý rodák z kalifornského Downey zasáhl do přípravných zápasů již v létě, smlouvu s týmem ale podepsal až teď před začátkem extraligy.

„My jsme byli s Ryanem domluveni, že po těch zdravotních komplikacích přijede a zkusí se připravit a pokud mu zdraví bude držet a přípravné zápasy v rychlém sledu odehraje, že s ním podepíšeme smlouvu. Což se i potvrdilo, včera podle mého soudu odehrál jeden z nejlepších zápasů na Slavii a podepsal smlouvu do konce sezony. Jsme rádi, že je na tom Ryan zdravotně dobře a je nadále v týmu,“ uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Nezdolný bojovník Ryan Hollweg přišel do Plzně v roce 2012, postupně se stal miláčkem hokejových fanoušků a jednou z nejvýraznějších postav HC Škoda Plzeň.