Tep to ale slovenskému obránci nezvýší.

„Že by mi z toho srdce tlouklo nějak víc, to ne. Doma chceme odčinit porážku 1:2 v Nitře z minulého víkendu a vyhrát," prohlásil třiadvacetiletý urostlý bek (191 cm / 95 kg), draftovaný v zámořské NHL týmem New York Rangers, který jen nedávno reprezentoval Slovensko v přípravném utkání s Rakouskem.

Co vám zápas v Nitře ukázal?
Že nás čeká pohyblivý, důrazný a nebezpečný protivník. V Lize mistrů se ani nedá čekat, že bychom narazili na slabého soupeře. Proto se hlavně musíme vyvarovat zbytečných chyb, které jsme v Nitře udělali, a neopakovat je.

Které z herních prohřešků vás nejvíce brzdily?
V obraně jsme občas propadávali a vůbec jsme nebyli v defenzivě dost důslední.

Překvapila vás Nitra něčím ať už ve svém výkonu nebo atmosférou, která zápas provázela?
V Nitře to znám a vím, jak bouřlivé prostředí tam dokáží diváci připravit. A zhruba jsem i věděl, jaký tým mají. Navíc jsme je viděli hrát v Lize mistrů ve Stavangeru, takže nás ani ničím nepřekvapili. Jen náš výkon nebyl úplně optimální a to musíme nyní napravit. Od začátku jít za výhrou a potom věřím, že si fanoušci užijí parádní hokej i vítězství.

Tolik věříte v sílu plzeňského mužstva?
Jsem přesvědčen, že máme silnější tým než Nitra.

V hokejové Lize mistrů jste startoval i loni ještě v týmu Vítkovic a můžete porovnávat s letošní soutěží. Co se změnilo?
Těžko srovnávat. Vždy záleží na tom, na koho ze soupeřů v základní skupině narazíte. Od toho se vše odvíjí.

Je vyhecovanost zápasů, jejich náboj srovnatelný se souboji v extralize?
Extraliga to není, ale je jasné, že každý chce do své domácí soutěže vstoupit co nejlépe rozjetý, a není lepší povzbuzení než vítězství. A to v Lize mistrů těší ještě o něco víc.

Zápas Ligy mistrů mezi Plzní a Nitrou začíná v HM Areně v sobotu v 17.00 hodin. Vstupné k sezení i stání činí 50 Kč. Majitelé permanentky na novou extraligovou sezonu mají vstup zdarma.
Závěrečné utkání základní skupiny Ligy mistrů sehrají Indiáni v Plzni ve čtvrtek
8. září, kdy se doma od 18.00 střetnou s norským Stavangerem.