Hokejisté Škody Plzeň zažívají úspěšný vstup do nového ročníku extraligy.

Indiáni si na úvod soutěže poradili doma s Karlovými Vary a potom v Pardubicích přemohli tamní Dynamo.

Přitom inkasovali jen dva góly a jsou v čele tabulky o skóre před Třincem a Spartou. Výrazně k tomu přispěl dvaadvacetiletý brankář Matěj Machovský.

Člen širšího kádru reprezentace rozjíždí v Plzni třetí sezonu a znovu je oporou modrobílé družiny. Jako naposledy v Pardubicích, kde Machovský svými zákroky zastavil úvodní tlak Dynama a postrčil tak plzeňský tým k vítězství 4:1.

Extraligu jste zahájili nad očekávání úspěšně, takže jste spokojeni?
Tak vyhrát dvakrát
na úvod je sice příjemné, ale šlo o vydřená vítězství postavená na dobré práci celého týmu, takže je v tom třeba pokračovat a nezačít lítat někde v oblacích.

Výhry nad Karlovými Vary 5:1
a Pardubicemi 4:1 tedy nebyly tak jednoznačné, jak napovídají výsledky?
Možná první zápas mohl vyznít, že jsme Vary doma přejeli. Ale to nám hodně pomohlo, že jsme vstřelili první gól. Lidi v hledišti se chytli
a hnali nás za vítězstvím.
V Pardubicích jsme zase jen tak tak přežili první třetinu. Až pak to kluci vzali do svých rukou a už to bylo dobrý.

Bojovnost, nasazení, to jsou přednosti mladé Plzně. Připomínáte si, že bez dřiny to nepůjde, že nejde polevit.
Víme o tom. Bruslit, makat, srážet se, to je naše cesta k vítězství, k bodům.

Ulevilo se vám, když jste hned
v úvodu soutěže zapomněli
na nevýrazné výsledky z přípravy?
Příprava byla dlouhá, až nám to někdy lezlo krkem, ale vyplatilo se. Už v jejím závěru jsme začali vyhrávat. Sice jen o gól, o dva, ale atmosféra v týmu se uvolnila. A ještě víc nás nakopla první výhra v lize. Potvrdili jsme si, že když budeme makat, tak můžeme být úspěšní. Kluci přede mnou odvádějí dobrou práci, teď v tom jen dál pokračovat
a hlavně před vlastní bránou nic nekomplikovat.

V pátek vás ve třetím kole čeká domácí souboj s ambiciózním Libercem. Odborníci ho pasují na černého koně soutěže, co vy?
Liberec v létě posílil, možná nejvíc v extralize, takže nás nic lehkého nečeká. Brankář jim chytá, mají solidní obranu a oproti minulým letům dávají i góly. Ale v úvodu soutěže jsou všichni silní a při chuti. Pro nás to znamená odvést znovu týmový výkon, hrát odzadu a přitom se snažit dát nějaký gól. Věříme, že přijde zase tolik lidí, co proti Varům, a pomůžou nám.