Tři porážky, vítězství a znovu to samé. Tak zatím procházeli extraligou hokejisté Škody Plzeň. Indiáni jsou také s jedním zápasem k dobru jen dva body od konce tabulky a každý další souboj je pro ně důležitý.
Nadcházející dvě utkání možná ještě o něco víc.

V neděli se dvanáctá Škodovka utká v Karlových Varech s poslední Energií a už v pátek v rámci 10. kola vyzve v HM Areně od 17.30 hodin sedmý Litvínov. „Potřebujeme maximum bodů, ale zároveň nás nutnost bodovat nesmí svazovat," je si vědom plzeňský trenér Michal Straka.

Program 10. kolapředehráno: Pardubice – Karlovy Vary 5:3. Dnes, 17.00: Třinec – Brno, 17.30: Plzeň – Litvínov, Chomutov – Zlín, 18.00: Liberec – Vítkovice, Olomouc – Hradec Králové, 18.30: Sparta – Mladá Boleslav.

Indiáni naposledy doma zabrali, když v souboji s Mountfieldem otočili skóre a hradecký tým nakonec udolali v prodloužení. Jenže v úterý padli v Lize mistrů se švýcarským Luganem 1:4.

„Máme spoustu zraněných, takže v Luganu jsme nastoupili s mladíky a ti podlehli respektu ze soupeře, nabitého Švédy nebo hráči z NHL. Až na pár minut ve třetí třetině jsme hráli příliš ustrašeně," vrátil se kouč ještě k úterní porážce (odveta v Plzni je na programu 11. října).

Na Litvínov s nováčky

Ze Švýcarska domů se sice škodováci dostali až ve středu ráno po více než osmi hodinách v autobuse, ale teď už mají v hlavách jen souboj s Litvínovem. Proti Vervě vyrukuje Plzeň silnější. Vrací se centr Jaroslav Kracík a nově naskočí obránce David Němeček a do ofenzivy Tomáš Vondráček z Komety Brno.

„Sice nám zase onemocněl Míra Indrák a nenastoupí ani Petr Kadlec, ale tak to je. Naštěstí se nám uzdravil Kráca (Kracík), který bude hrát v lajně s Kratěnou a Kubalíkem," sdělil Michal Straka a nastínil i složení dalších řad. „Lvíček (Lev) zůstane mezi Johnsonem a Yellow Hornem. Třetí útok vytvoří bývalí Brňáci Vondráček s Koreisem a Svobodou a ve čtvrté lajně bude Schleiss, Hrnka a Švarc."

Trenér očekává, že zvlášť Vondráček by měl hru Škodovky oživit, ale zdůrazňuje, že bez bojovnosti to také nepůjde. „Tomáš je výborný bruslař, důrazný v soubojích, ale hlavně to musíme urvat srdcem, ubojovat," řekl Michal Straka.

„Litvínov je silný v ofenzivě, ale my musíme využít jeho slabších míst," zdůraznil.

A co Verva, která se snaží dát zapomenout na předešlý ročník, kdy si setrvání v extralize vybojovala až v ošidné baráži? Severočeši se po nepřesvědčivém vstupu do sezony zlepšili. V posledních pěti utkáních slavili čtyři výhry a jen na ledě vedoucí Komety prohráli vysoko 1:7. Naposledy v neděli Litvínov v Karlových Varech porazil Energii 3:1.