V prvním přípravném utkání přispěl k vítězství úřadujícího českého šampiona 4:1 nad prvoligovým Ústím nad Labem dvěma brankami, v úterním duelu proti ruskému Vladivostoku se při výhře Plzně 4:3 po samostatných nájezdech blýskl hattrickem.

Zápas proti ruskému účastníkovi KHL nezačal pro Škodovku dobře. V 7. minutě při přečíslení dva na jednoho přihrával Ginge a plzeňští obránci si sami srazili puk za záda přemisťujícího se brankáře Mensatora.

Ve 14. minutě bylo vyrovnáno. Vlasákovu střelu ruský brankář Ivannikov pouze vyrazil a puk za jeho záda doklepl Ondřej Kratěna.

Plzeňský obrat dokonal v prostřední části Pitule, když ve 37. minutě dorazil puk za záda dezorientovaného gólmana Ivannikova.

Český mistr se ale z vedení dlouho neradoval. Půl minuty před koncem druhého dějství přišla druhá branka Vladivostoku, která se velice podobala té první.

V ponechané výhodě nahazoval puk na branku Drugov a jeden z plzeňských obránců si opět kotouč nešťastně srazil do vlastní sítě.

To podstatné se odehrálo v samotném závěru utkání. Dudovo vyloučení za sekání potrestal Lisin a 23 sekund před koncem třetí třetiny zajistil po šikovné teči Vladivostoku vedení 3:2.

Na to reagovala plzeňská lavička oddechovým časem. Po rozehrání se Západočeši rychle dostali do útočného pásma a v čase 59:44 poslal zápas do samostatných nájezdů Kratěna.

V dovednostní disciplíně nejprve selhal Lisin a po něm plzeňský Vlasák posunul svůj blíže výhře. Ve druhé sérii se však karta obrátila. Bergfors uspěl a Pletka ne.

Rozhodlo se už ve třetí sérii. Autor úvodní trefy utkání Gynge na brankáře Mensatora nevyzrál, naopak Kratěna dokonal svůj hattrick a zařídil Plzni vítězství 4:3.

Třetí přípravné utkání čeká plzeňské hokejisty dnes. Od 18 hodin se představí v pardubické ČEZ Aréně.