Hokej je hra pro tvrdé chlapíky, což potvrzuje Ondřej Kratěna.

Plzeňského kapitána v nedělním utkání s Mladou Boleslaví srazil u mantinelu obránce David Štich. Nárazem knockautovaný hráč spadl bezvládně na led, v hale zavládlo mrazivé ticho, naštěstí zásah lékařů vrátil Kratěnu rychle k vědomí.

Nezdolný bojovník opouštěl led na nosítkách, přesto chtěl zápas dohrát (!). Nakonec otřesený náčelník mladé indiánské smečky skončil na vyšetření v nemocnici, v pondělí už byl ale zase mezi svými.

„Ondra utrpěl otřes mozku. Aktuálně jsme jej propustili domů a zhruba na týden dva má nařízený klidový režim," oznámil lékař Václav Karnos.

Sám Kratěna na dálku poděkoval fanouškům za podporu. „Děkuji všem za přání brzkého uzdravení. Moc si toho vážím a doufám, že se budu moci co nejdříve opět vrátit na led," vzkázal devětatřicetiletý matador.

Hrozivě vyhlížející srážka z konce druhé třetiny ale stále vyvolává plno emocí.

Štich byl za svůj ostrý zákrok hned vyloučen na pět minut a do konce zápasu, který Škodovka i bez svého kapitána nakonec vyhrála 1:0. Navíc se bek, který s hokejem začínal právě v Plzni, dočkal odsouzení diváků i protihráčů.

„Bylo to strašné. Viděl jsem, že Krtek (Kratěna) vůbec nevěděl, že za ním ten hráč je. Trefil ho zbytečně, a hlavně až potom, co odehrál puk," zlobil se brankář Matěj Machovský.

V pondělí Štich vyfasoval od disciplinární komise trest na pět zápasů. Hned po utkání důsledků svého zákroku litoval. „Ondrovi se chci omluvit. Snad bude v pořádku, mrzí mě to. Nebyl v tom žádný úmysl. Chtěl jsem ho jen dohrát, ale on se špatně otočil a já s mojí váhou jsem ho poslal k ledu. Netušil jsem, že jde zrovna o Kratěnu," dušoval se urostlý obránce.