Naposledy Indiáni padli ve čtvrtek v Chomutově 1:5. Severočeši prakticky rozhodli už v první třetině. 
V sedmnácté minutě domácí vedli o tři góly. „Vlítli na nás. Nám se ten vstup do zápasu vůbec nepodařil. Chomutov hrál výborně a po výhře byl hladovější než my," řekl Nicholas Johnson. Jaroslavu Kracíkovi, který nastoupil v přípravě poprvé, připadalo, že tým byl zpočátku laxní. „Byli jsme takoví nepřipravení, asi jsme si mysleli, že to půjde samo. Bohužel nešlo," má jasno třiatřicetiletý Kracík.

Velice smolný moment si plzeňský centr vybral při čtvrté inkasované brance. Aktivně napadající mladík Martin Šťovíček obral zkušeného hráče o kotouč před brankou Patrika Polívky a v bleskové rychlosti ho dopravil do brány. „Vůbec jsem o něm nevěděl. Polívec (Patrik Polívka – pozn. red.) na mě zařval až v době, kdy mi nadzvedl hůl, prý ho taky ze začátku neviděl. Nějak se tam prostě zjevil," mrzelo Kracíka.

Ačkoliv šlo pouze o přátelské střetnutí, Indiáni skousávali porážku těžce. „Každá prohra se těžce vstřebává. Musíme se z toho poučit, sezona je dlouhá. Po přípravě si vyhodnotíme dobré a špatné věci. A tohle bylo rozhodně špatné," ví Johnson.

„Chomutov je doma velice silný, těžce se zde utkání otáčí. Po zápase bylo prakticky už po tom špatném začátku," dodal Kracík.

Jeden z nejlepších ligových nahrávačů přiznal, že mu nerozehranost situaci na ledě komplikovala. „Každý úvodní zápas je obtížný, musíte si zvykat na jiné tempo. První třetina byla úplně hrozná, pak už se to trochu zvedlo," uvedl Kracík.

To Johnson hrál podruhé, nastoupil již v domácím utkání s Chomutovem. „Musím ale přiznat, že jsem byl unavený. Opět se totiž vracíme do zápasového tempa a musíme hodně makat. Ale každý den se to zlepšuje," tvrdil.

Indiány čeká v úterý přátelské utkání s partnerskými Klatovy, poté už odstartují boje v Lize mistrů. „Na to se moc těšíme. Je to velká soutěž, výjezdy do Norska 
i na Slovensko budou fajn," těší se Johnson.

„Bude to zase něco jiného, podíváme se do jiných zemí. Navíc už budeme asi hrát 
v kompletní sestavě, což také bude znát," věří Jaroslav Kracík.