PÚvod utkání šestého extraligového kola byl poměrně vyrovnaný. Domácím se první příležitost ke skórování naskytla v deváté minutě, kdy byl vyloučen Jaroměřský. Indiáni v přesilové hře dokázali otevřít skóre. Po ráně Ondřeje Kratěny dorazil puk za nedůsledného Konráda Tomáš Svoboda, který tak vsítil svoji třetí branku v tomto ročníku.

Plzeňané i nadále pokračovali v sebevědomém výkonu a odměnou jim byla druhá trefa. V šestnácté minutě byl v úniku zahákován Tomáš Hrnka, který se tak ujal nařízeného trestného střílení a bezpečně ho proměnil.

A aby toho nebylo málo, tak ještě v průběhu osmnácté minuty skóroval Nicholas Johnson. Americký útočník během přesilové hry nahazoval puk před bránu a jeden z vracejících se obránců si ho srazil do vlastní brány.

Plzeň tak první třetinu vyhrála vysoko 3:0.

Lukáš Pulpán slaví gól v zápase proti OlomouciZdroj: DENÍK/Milan ŘískýDo druhé části však mnohem lépe vstoupili svěřenci hostujícího trenéra Zdeňka Venery. Ti během necelých devíti minut čtyřmi góly dokonali fantastický obrat a v zápase vedli 4:3. „Přišel naprosto nepochopitelný výpadek týmu. Už jsme to takhle ztratili asi potřetí," pravil velmi rozčilený hlavní trenér Plzně Michal Straka. „Vůbec nechápu, co se to stalo."

Šokovaná Home Monitoring Aréna se ale nemusela vzpamatovávat moc dlouho. Ve 32. minutě totiž hráli Plzeňané přesilovou hru, kterou po pěkném pasu Kubalíka využil Lukáš Pulpán.

Kdo by to před zápasem čekal, že v duelu s Olomoucí padne během dvou třetin hned osm branek.

Třetí třetina zpočátku nabízela opatrný hokej, gólové momenty pak ale přišly v 54. minutě. Olomouc se na jejím počátku ujala vedení, o 23 sekund později na 5:5 vyrovnával Kubalík.

Závěr třetiny ještě zpestřil pěstní souboj Branislava Kubky s Jakubem Mataiem.

Zápas tak došel do prodloužení, které se od této sezony hraje nově ve třech hráčích na obou stranách.

HC Škoda Plzeň - HC OlomoucZdroj: DENÍK/Milan ŘískýOlomouc v něm byla daleko nebezpečnější, nicméně Matěj Machovský zářil. Pět sekund před koncem ale nestačil na dorážku Eberleho, který rozhodl o dvoubodové výhře Olomouce.

„V prodloužení už bylo jenom jedno mužstvo," uznal Michal Straka, jehož tým má tak po šesti zápasech jen čtyři body na kontě. „Je to rozhodně to nejhorší období, které tu jako hlavní trenér zažívám," mrzí Straku.

Opačně se pochopitelně cítil olomoucký kouč Zdeněk Venera. „Po první třetině málokdo věřil, že dokážeme zápas ještě vyhrát. Může nás sice trochu mrzet, že jsme neudrželi ta vedení, ale remíza po 60 minutách byla spravedlivá. V prodloužení už jsme si pro ten druhý bod šli správným směrem," hodnotil.