Padli potřetí v řadě. Po Spartě a Liberci nestačili hokejisté Škody Plzeň v nedělním souboji 41. kola v Třinci na tamní Oceláře, ale nemají se proč stydět.

S druhým týmem extraligy totiž prohráli na jeho půdě 2:3, ale zápas se ve prospěch domácích zlomil až v prodloužení.

Předtím sice Oceláři vedli už o dva góly, ale indiánští bojovníci manko smazali a vybojovaný bod je v přetlačované o místo v elitní desítce cenný.
Domácí ve snaze prolomit sérii čtyř porážek na Plzeň nastoupili a záhy využili přesilovku. Už po deseti sekundách proměnil početní výhodu Rákos, který tečoval Rothovu střelu.

A v osmé minutě náskok Ocelářů zvýšil střelou z dálky Doudera, když plzeňský brankář Machovský se zakrytým výhledem neměl šanci reagovat.
„První třetina byla naprosto katastrofální. Neměli jsme pohyb, Třinec byl lepší ve všech činnostech," komentoval stav 0:2 plzeňský trenér Ladislav Čihák.

V závěru první třetiny ale domácí promarnili půlminutovou přesilovku pět na tři a karta se začala obracet. Do hry vrátila Škodovku přesilová hra o dva muže. Stach přihrál přes obránce Kratěnovi, který trefou do odkryté brány ve 23. minutě snížil. „Nadýchli jsme se a začali něco hrát," řekl Čihák.

Třinečtí museli poté daleko častěji čelit plzeňským akcím. V třetí části Indiáni svou snahu ještě vystupňovali a Oceláře zatlačili do defenzivy. V 51. minutě po Stachově průniku pálil zprava Indrák a jeho bomba propadla gólmanu Hrubcovi do sítě. Bylo srovnáno.

Rozhodnout mohl třinecký Irgl, ale jeho nájezd Machovský zlikvidoval, a domácí tak museli překousnout pískot diváků. V prodloužení ale Irgl jen po dvaceti sekundách zařídil Ocelářům výhru a druhý bod.

„Bohužel v prodloužení jsme udělali chybu. Víc nás ale mrzí začátky zápasů, kde ztrácíme šance na větší zisk. S bodem jsme ale spokojeni," konstatoval Čihák.

„Soupeře jsme nakopli vlastními chybami. Darovali jsme mu dvojnásobnou přesilovku, Plzeň snížila a ožila. Pak to byl boj a bylo znát, že nejsme v pohodě. Zaplať pánbůh aspoň za Irglův gól v prodloužení," svěřil se třinecký trenér René Mucha.