Znovu museli otáčet nepříznivé skóre, přečkat řadu infarktových situací, ale to hokejoví Indiáni z Plzně nyní zvládají.

Škodovka v nedělním utkání 43. extraligového kola porazila v Brně tamní Kometu 3:2 v prodloužení a devět kol před koncem základní části se udržela v elitní desítce. Vítězný gól hned v úvodu prodloužení vstřelil obránce Pulpán.

Naopak Kometa z posledních devíti zápasů posedmé prohrála a klesla na šestou příčku.

Brňané se přitom v osmé minutě ujali vedení. Po Kvapilově pobídce zpoza branky skóroval Němec.

Jenže Plzeňští po minutě v přesilovce srovnali. Kadlecův pas dostihl za brněnskou obranou najetého Lva, který sólo zakončil nad lapačku gólmana. Asistenci si připsal i brankář hostů Machovský.

Domácí jen s obtížemi překonávali pozornou plzeňskou defenzivu. Závar před škodováckou klecí zlikvidoval Machovský a vyrazil i Štencelovu bombu.

Indiánům potom vyšel parádně vstup do druhé části. Jen 37 sekund po pauze vypíchl puk ve vlastním pásmu Kubalík, v brejku se zbavil Káni a namířil pod horní tyč. Pro nejlepšího extraligového střelce to byl 26. zásah v sezoně.

Těsný náskok pak plzeňští bojovníci s přispěním gólmana dlouho hájili. Měli i štěstí, když po Trškově střele se puk otřel o tyčku.

Vedení mohl zvýšit znovu Kubalík, ale Čiliak proti němu povyjel a tým podržel.

Kometa uspěla až v úvodu třetí dvacetiminutovky. Kvapil vystihl rozehrávku hostů a nasadil k úniku. Vracející se Preisinger ho stihl odstavit, jenže Mallet zblízka vyrovnal. Stav 2:2 domácí povzbudil, ale k otočení skóre jim nepomohly v krátkém sledu tři přesilové hry a zúročit nedokázali ani téměř minutou hru pět na tři.

V prodloužení boj tři na tři už po necelé minutě ukončila Škodovka. Vyjetého Čiliaka ještě Indiáni neprostřelili, ale Pulpán poslal odražený kotouč pohotově do sítě. „Domácí byli opticky lepší, ale my jsme zápas odehráli defenzivně dobře a z minima šancí jsme vytěžili důležité góly. V prodloužení jsme potom rozhodli šťastnou brankou," hodnotil plzeňský asistent Jiří Hanzlík.

„Rozhodl nástup do druhé třetiny. Inkasovali jsme na 1:2 a potom nás stál zápas spoustu sil. Plzeň výborně bránila střelecký prostor a moc nás do něj nepouštěla," uznal jeden z brněnských trenérů Petr Haken.