Hokejisté Škody porazili v utkání 12. kola před vlastním publikem chomutovské Piráty 3:2 a po dvou porážkách se zase radovali z vítězství.

Na tři body dosáhli přesto, že jim znovu chybělo několik hráčů – obránce Jeřábek a v útoku kapitán Martin Straka s Kratěnou.

Indiánům včera vycházely vstupy do třetin. Pokaždé skórovali, a když v úvodu třetího dějství Duda v přesilovce zvýšil vedení na 3:1, zdál se být tříbodový zisk blízko.

„Byl to klíčový moment zápasu. Konečně jsme proměnili početní výhodu. A i když další šance jsme nevyužili a soupeř po naší chybě snížil, tak jsme důležité vítězství ubojovali," ocenil plzeňský asistent Michal Straka.

Výhra byla zároveň dárkem pro hlavního kouče Milana Razýma k jeho sobotním narozeninám.

Za triumfem našlápli obhájci titulu už ve třetí minutě. Obránce Slovák střílel a Tomáš Sýkora tečoval puk mimo dosah gólmana Hanuljaka.

Záhy mohla Plzeň vést o dvě branky. V přesilovce pálil zdálky opět Slovák, ale Ján Sýkora zblízka puk přes Hanuljaka nedostal.

Indiáni se oproti minulým soubojům snažili hrát jednodušeji a víc stříleli. „V první třetině jsme hráli to, co jsme chtěli, a poměr ran byl 17:6, ale dali jsme zase jen jeden gól," říkal Michal Straka.

Rozjetý Petruška trefil tyč, za obránce hostů si najel Pletka, ale minul. Dudova rána projela už za Hanuljaka, jenže skončila mimo tyče.

Úvod druhé třetiny patřil domácímu Lvovi. Nejprve usedl na trestnou lavici a po návratu do hry propálil chomutovského brankáře. „Chtěl jsem týmu vrátit tu práci v oslabení," prohlásil útočník.

Hosté ale krátce nato snížili, když závar před plzeňskou brankou zakončil volný Bartečko. Gólman Machovský předtím kryl střelu Hrušky i dorážku Divíška.

„Prohrávali jsme osobní souboje a byli o krok za soupeřem. I s přispěním Machovského jsme však náskok udrželi," kvitoval Michal Straka.

Jen po 27 vteřinách třetí třetiny se potom v přesilovce prosadil parádní trefou Duda, ovšem ještě přišla komplikace. Hosté v 51. minutě vystihli domácí rozehrávku a rychlý protiútok zakončil zblízka šťastnou tečí Balej.

Plzeňští se poté trápili, ale bojovali a v závěru přečkali i minutovou power play hostů. „Od začátku jsme šli za vítězstvím a dosáhli jsme ho. Jako tým," prohlásil Slovák.

V závěru týdne čekají Plzeň výpady k soupeřům – do Hradce Králové a do Vítkovic.