David Kvasnička v pátek ve svém třináctém extraligovém duelu sebevědomým výkonem pomohl Indiánům porazit chomutovské Piráty 2:1.

Davide, už je to nejhorší období pryč?
Snad už ano. Doufáme, že to bude jen lepší, výhry budou přicházet a začneme stoupat tabulkou. Rozhodně v tom chceme pokračovat.

V čem se ten herní projev natolik zlepšil?
Dříve jsme prohrávali osobní souboje, ale hodně jsme na tom zapracovali na tréninku, protože nám to trenéři vyčítali. Je to zřejmě ten největší klíč k úspěchu.

Je ta nálada v kabině diametrálně odlišná?
Je to úplně něco jiného, když přijdete do šatny a jsou tam zase samé vtípky, sranda a pohoda. Když se prohrávalo, tak tam bylo ticho. Takhle je to super a doufám, že to bude pořád.

Jak si užíváte děkovačky na ledě?
První jsem si odbyl v minulé sezoně, také doma proti Chomutovu. A je to neskutečné, když zůstaneme na ledě a můžeme se radovat s fanoušky. Je to skvělý zážitek a doufám, že jich bude co nejvíc.

Dá se říci, že už roste vaše sebevědomí na ledě? Přeci jen už si v zápasech kolikrát dovolíte hodně…
Já vždycky na začátku sezony podávám horší výkony, nevím proč to tak je. Teď už se to trochu zlepšilo, jde nám to i lépe jako týmu. Máme takovou psychickou pohodu a více si dovolíme, u mě to je to samé, tak doufám, že v tom budeme pokračovat.

Poslední dva zápasy odchytal Lukáš Sochůrek. Zdůrazňují vám trenéři, abyste se více snažili i pro něj?
Samozřejmě musíme Lukášovi pomáhat, říkal nám to i on sám. Je třeba na něj mluvit, nemá to totiž jednoduché. Naskočil do extraligy a ani s tím moc nepočítal. On ale na druhou stranu pomáhá nám a zatím mu to jde výborně.

Stále jste věkem starší dorostenec, jaké to pro vás jsou zkušenosti nastupovat v prvním obranném páru v extralize mužů?
Zkušenosti k nezaplacení! Hrát v 17 extraligu je podle mě dobré (usmívá se). Když proti mně nastoupí nějaký velký hráč, třeba ti, kteří nás čekají v neděli v Brně, tak to je super zážitek. Doufám ale, že si tam s námi nebudou dělat, co chtějí.

Je v tom vaším vzorem například Kuba Jeřábek?
Ano. Sice jsem ho moc neznal, protože jsem přišel ke konci minulé sezony, ale moc se mi líbilo, jak hrál. Je to výborný obránce a doufám, že v Rusku mu to půjde a dotáhne to ještě někam dál. Je to můj velký vzor.