V nedělním večeru si hokejisté Škody Plzeň mohli ještě v klidu vyzkoušet skluz a nové části výstroje. V pondělí dopoledne už obhájci extraligového bronzu absolvovali na ledě první ostrý trénink. A to se všemi posilami včetně kanadského útočníka Coltona Yellow Horna.

„Chyběl nám jen obránce Lukáš Pulpán, který stejně jako Jan Schleiss začne až za týden. A Nick Johnson, který přiletí z Ameriky v úterý (dnes)," vypočítal hlavní trenér Michal Straka.

A jaký první trénink byl? „To ať spíš řeknou hráči," podotkl kouč.

Realita?

Zatímco se jedna část mužstva potila na ledě, druhá v posilovně. A následně se role otočily. „Zvolili jsme lehčí trénink. Led není v panujícím horku ideální a pro hráče je to na začátku náročné. Teď se soustředíme hlavně na bruslení, aby kluci získali potřebnou jistotu," sdělil trenér Straka.

Program zápasů
Champions Hockey League: sobota 20. srpna, 17.00 Stavanger – Plzeň¨, sobota 27. srpna, 17.00 Nitra – Plzeň, sobota 3. září, 17.00 Plzeň – Nitra, čtvrtek 8. září, 18.00 Plzeň – Stavanger
Příprava: pátek 29. července, 18.00 Plzeň – Jekatěrinburg, čtvrtek 4. srpna, 17.30 Litvínov – Plzeň, úterý 9. srpna, 17.30 Plzeň – Chomutov, čtvrtek 11. srpna, 17.30 Chomutov – Plzeň, úterý 16.srpna, 18.00 Klatovy – Plzeň, úterý 30. srpna, 17.30 Ml. Boleslav – Plzeň

I tak bude úvodní týden na ledě pro Indiány krušný.

Dvakrát absolvují dvoufázový trénink a dnes je čeká wingate test, který zmapuje kondici hokejistů. A vše vyvrcholí v pátek přípravným zápasem s ruským Jekatěrinburgem (začátek v 18.00 hod.).

Postupně však začnou převládat herní cvičení. „Je to i proto, že nyní máme řadu hráčů na reprezentačních kempech a další odjedou. Hned pět, brankář Machovský, obránce Moravčík a útočné trio Kubalík, Indrák, Stach, míří do Rokycan na soustředění českého áčka," uvedl Straka.

V Plzni jsou si vědomi, že že obhájit třetí místo z minulé sezony nebude lehké.

„Předtím s námi nikdo nepočítal a my jsme překvapili. Musíme se proto co nejlíp připravit," vyhlásil trenér, který tým chystá s asistentem Ladislavem Čihákem.

Ačkoliv Indiány opustil nejlepší obránce minulé extraligy Jakub Jeřábek, odešel Mário Bližňák, obr Kristián Kudroč či Michal Poletín, Straka se domnívá, že noví hráči sílu mužstva umocní.

„O ty kluky jsme stáli. Ať už o Petera Čerešňáka, který by měl nahradit Jeřábka, o tvořivého centra Davida Stacha, střelce Yellow Horna nebo Kubu Koreise, silného v osobních soubojích," vyzdvihl kouč přednosti posil.

Sestava Škodovky pro extraligu se bude formovat v šesti přípravných utkáních, ale premiérově i v zápasech Champions League. „Start v Lize mistrů je výzvou, prioritou ale zůstává extraliga," zdůraznil Straka. Kvůli Lize mistrů si Škodovka úvodní utkání extraligy odkládá a soutěž zahájí v neděli 11. září domácím zápasem s Oceláři Třinec.