Konečně. Vedení HC Plzeň 1929 odkrylo jména dvou hokejistů, kteří nově obléknou modrobílý dres. Vsadilo přitom na zkušenost.
Na západ se minimálně na rok stěhuje obránce František Kaberle, mnohonásobný světový šampion. A dvouletý kontrakt podespal s indiány brankář Adama Svoboda. Oba borci v uplynulé extralize hájili barvy Pardubic. Naopak z Plzně do defenzivy Eatonu míří Václav Benák.

O příchodu Kaberleho do Plzně se začalo spekulovat hned poté, co sedmatřicetiletý matador odmítl prodloužit angažmá v Pardubicích. „Sháněli jsme adekvátní náhradu za Jardu Modrého a Franta Kaberle byl pro nás jasná volba,“ připustil sportovní ředitel Milan Tichý.

Získání Svobody (33) na post brankářské jedničky už tak přímočaré nebylo. „Ve hře byl ještě Horčička, který nám v minulé sezoně výrazně pomohl, ale Martin Straka se jako šéf klubu nakonec rozhodl pro Svobodu,“ vysvětlil Tichý. „Možná i proto, že Horčičku bychom měli jen na hostování.“

Jak Kaberle, tak Svoboda by se měli v Plzni objevit už v pondělí, kdy tým oficiálně zahájí kondiční část přípravy. To se týká hlavně starších hráčů, členů základního kádru. Mladí už nějaký čas trénují a mezi nimi na zkoušku i sparťanský útočník Pavel Mrňa.

Klub dále prodloužil smlouvy s obránci Dreslerem a St. Pierrem. Plzeňská sestava by se však měla ještě rozšířit o jednoho beka a dva kvalitní útočníky.
„Jeden forvard se už rýsuje,“ oznámil Tichý s tím, že další Pardubičák Libor Pivko to ale nebude. „Sice jsme ho oslovili, ale čeká na angažmá v Rusku a pro nás je nejspíš ztracený.“