Indiáni vyhráli zápas čtvrtého kola 2:1 a připravili týmu Ridery první porážku v běžící extralize.

Výhru Západočechů trefil ve třetí minutě prodloužení Stach, když předtím hosté přestáli oslabení.

Vítkovičtí třemi výhrami v řadě budili respekt, ale Plzeň rozehrála zápas aktivně, jenže Nedorost ani Stach domácího gólmana Bartošáka nepřekonali.

Pak se iniciativy chopili domácí, střelecky svého soupeře předčili, ale také Milčakov v plzeňské brance svůj tým podržel.

Běloruský gólman kapituloval jen v 15. minutě, kdy ho v početní výhodě prostřelil Baranek.

Jenže hosté bleskově odpověděli. Puk k domácí brance zatáhl Preisinger a ač tísněný, stihl nahrát zpátky na Němce, který ranou bez přípravy srovnal.

V prostřední části získal hokej ještě na rychlosti, oba celky se tlačily do útoku, jenže po 40 minutách vydržel vyrovnaný stav. Přitom Škodovka srovnala poměr střel a měla i šance na změnu skóre. Asi největší spálil Kantner, který vystihl domácí rozehrávku, jenže v nájezdu na Bartošáka pálil jen do brankáře.

Několikrát dobře zasáhl i Milčakov, a to i když v jednu chvíli zůstal bez hole.

Ve třetí třetině ve vrcholícím boji kdo s koho se musela Škodovka bránit 47 sekund ve třech, ale obětavou hrou nebezpečí zažehnala. K zakončení se dostal Schleiss, hrající první zápas proti mateřské Plzni, ale na Milčakova nevyzrál.

V závěru byli aktivnější hosté, více se hrálo před Bartošákem, ale Vítkovičtí tlak přestáli. Stejně jako Plzeň před koncem, kdy byl vyloučen Čerešnák.

Indiáni se tak i na začátku prodloužení museli bránit ve třech proti čtyřem. Domácí však Milčakova nedokázali ohrozit a hned po skončení trestu Plzeň udeřila.

Gulaš od levého mantinelu nabil před bránu volnému Stachovi, který trefil volné místo v Bartošákově kleci a tím i bonusový druhý bod.

Jakub Douda
Talent Plzeň rozstřílel Frýdek-Místek

HC Vítkovice Ridera – HC Škoda Plzeň 1:2 po prodloužení (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Baranka (Hrbas, O. Roman) – 16. V. Němec (Preisinger, Gulaš), 63. Stach (Gulaš).

Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Kajínek, Zavřel.

Vyloučení: 7:9, navíc Olesz (Vítkovice) a Gulaš (Plzeň) 10 minut a Allen (Plzeň) do konce zápasu.

Využití: 1:0.

Diváci: 5703.

Vítkovice: Bartošák – Hrbas, Baranka, Šidlík, de la Rose, Výtisk, Trška – Szturc, O. Roman, Tybor – Olesz, Lev, Schleiss – Dej, Mahbod, D. Květoň – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Pytlík. Trenéři: Petr a Trnka.

Plzeň: Milčakov – J. Kindl, Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.