„Na zápas se těším, stejně jako loni. Minulý rok to tady bylo velmi pěkně připravené, Venca Simbartl si dal záležet. Letos to vypadá také velmi dobře. Pro nás všechny je to takové zpestření, zábava. Přece jen vypadneme z toho přípravného drilu, i když občas je to náročnější trénink, než co máme dopoledne,“ řekl před utkáním obránce Škody Plzeň Michal Moravčík, který s hokejem začínal v Klatovech a v Bolešinech hrával malou kopanou.

Pro plzeňské hokejisty bylo fotbalové utkání v Bolešinech už třetím v pořadí. V prvním duelu prohráli 1:6 v Žinkovech a ve druhém padli po penaltovém rozstřelu 2:3 v Blovicích. V Bolešinech si ale spravili chuť. V sestavě s bývalým fotbalistou Viktorie Plzeň a rakouským mistrem Patrikem Ježkem od začátku dominovali a domácím nedali žádnou šanci myslet na lepší výsledek. Nakonec se brankostroj Plzeňských zastavil na čísle sedm. Bolešinští si radost z gólu neužili ani jednou, i když několik velkých příležitostí také měli.

Letní příprava hokejistů HC Škoda Plzeň na Šumavě
FOTO: Indiáni dřou na Šumavě jako Rusové

„Diváků nepřišlo tolik jako loni, ale to jsme čekali, protože loni to byla premiéra. Hlavní ale je, že zase vyšlo počasí, což je super. Myslím, že se akce, až na výsledek, povedla a že si ji diváci užili. Nechali jsme zahrát co nejvíce kluků, pro které to byla odměna za to, že chodí poctivě trénovat,“ byl po zápase spokojen předseda SK Bolešiny Václav Simbartl.

SK Bolešiny – HC Škoda Plzeň 0:7 (0:4)

Branky: Pulpán, Ježek, Indrák, Pulpán, Chalupa, Procházka, Rubner; roz.: Zuzana Špindlerová – Roman Bína, Radim Koura; diváci: 300.

SK Bolešiny: Luboš Vaněk – Daniel Matoušek, Tomáš Matoušek, Pavel Matějka, Radek Farný, Jindřich Novák, Tomáš Stupka, Martin Ceplecha, Mikuláš Varga, Jan Jonáš, Daniel Palát, Ondřej Matějka, Štěpán Bauer, David Kolář, David Slováček, Vít Míšek, Tomáš Novák, Jiří Pitel.

HC Škoda Plzeň: Jaromír Liška – Ondřej Kratěna, Patrik Ježek, David Sklenička, Michal Moravčík, Lukáš Kaňák, Denis Kindl, Jan Schleiss, David Stach, Martin Procházka, Jaroslav Kracík, Lukáš Pulpán, Filip Kokoška, Miroslav Indrák, Matěj Chalupa, Marek Rubner.

Další fotbalové zápasy Indiánů: 15. 6. Přeštice (16.30), 22. 6. Vejprnice (17.00), 29. 6. Radkovice (17.00).