A když už, tak jen se soupeři z první ligy. S extraligovými soky vycházejí zkrátka.

Duel s Litvínovem končil alespoň po šedesáti minutách hry smírně, a to i zásluhou zákroků Machovského.

Jednadvacetiletý kliďas se
v Plzni objevil loni po návratu ze zámoří. Záhy se stal týmovou jedničkou a v roli prvního gólmana by měl začít i nadcházející extraligu.

Jaký byl souboj s Vervou
z vašeho pohledu?
Pro mě těžký. Litvínov měl víc ze hry, my jsme se do utkání dlouho dostávali a výsledek 2:2 nevyznívá tak špatně. Ale vítězství by bylo lepší.

Co výkon týmu? Musel jste hráče před sebou hodně peskovat?
Ani ne. Víme, že Litvínov je útočný tým, sázející na rychlé brejky, ale dokázali jsme to jakž takž uhlídat. Až na pár situací v závěru se soupeř do vážnějších šancí nedostával.

Úterní utkání bylo pro Plzeň osmou zkouškou, vy jste se ale do brány dostal teprve podruhé.
To neřeším. Záleží na trenérovi. Pokud nechytám, tak si odcvičím svoje a potom kouknu na utkání. Snažím se být ale pořád nachystaný, jako bych měl chytat. Protože
i když jsou to jen přáteláky, tak pořád je to zápas.
Kouč Milan Razým naznačil, že po výkonech v minulém ročníku extraligy vás bere jako brankářskou jedničku. Dává vám to větší jistotu, klid?
O té pozici se moc nemluví. Jestli to tak někdo cítí, tak je to pro mě jen dobře. Zatím se ale v bráně točíme tři a o tom, kdo začne v extralize, rozhodne až momentální forma.

V brance Škodovky se kromě vás a zkušeného Lukáše Mensatora objevuje plzeňský odchovanec Patrik Polívka. Jaká je to konkurence?
Už s Mensim (Mensatorem) jsme o místo v bráně sváděli velký boj, a teď do toho vpadl ještě Polívec (Polívka), takže všechno bude ještě ostřejší… (úsměv). Ne vážně. Oba kluci jsou fajn, vycházíme spolu 
a jestli se v bráně točíme dva nebo tři, není tak důležité.

Do startu extraligy chybí necelý měsíc. Je to ještě daleko nebo už pociťujete mírné chvění?
Blíží se to. Čas se krátí 
a měli bychom začít porážet
také extraligové týmy, s kterými jsme dosud nic pořádného neukázali.

Z osmi zápasů jste vyhráli jen tři. Znervózňuje ta pasivní bilance, byť se říká, že v přípravě nejde o výsledky?
Je třeba vzít v úvahu, že 
v týmu se točilo hodně hráčů. Zvlášť beci se střídali, takže nejde mluvit o stabilním složení řad. Ale to by mělo končit a myslím, že se ustálení sestavy projeví na naší hře.