Soutěž měla desetidenní reprezentační pauzu a těsně před ní Západočeši utnuli sérii sedmi proher: nejprve zdolali Vítkovice 3:0, pak uspěli i na Spartě 4:2.

„Náš tréninkový program během přestávky byl podobný jako v předchozích pauzách," připomněl kouč Indiánů Milan Razým. „První dva dny bylo volno, pak jsme se zaměřili na obnovení síly a od neděle jsme se už zase věnovali taktickým nácvikům," vysvětlil trenér.

Podobně jako Plzeň před nedávnem i Brňané čelí nepříjemné šňůře bez vítězství. Ta se zatím zastavila na čísle osm. „My se ale koukáme spíše na sebe," ujistil Razým.

„Kometa praktikuje nepříjemný silový hokej s důrazem v osobních soubojích. Těmito zbraněmi nás vyřadili před rokem v play off," ví Razým.

Toho těší, že má k dispozici kompletní kádr. „ Budeme se snažit navázat na náš výkon se Spartou," připomněl výhru na holešovickém ledě. Do branky vyšle Marka Mazance.

Kometa je momentálně desátá a účast v předkole play off bude muset tvrdě hájit. Vedoucího týmu tabulky se ale Brňané neobávají.

„Extraliga je vyrovnaná, vyhrát se dá s každým. Soupeře známe ze vzájemných zápasů dokonale. Nemáme se čím překvapit," uvedl pro ČTK brněnský trenér Zdeněk Venera. „A v posledních zápasech jsme nehráli špatně," upozornil.

Do konce týdne budou o body zápolit modrobílí ještě dvakrát: v pátek hrají v Chomutově, v neděli hostí HC Mountfield.