Úvod utkání 4. kola extraligy byl na šance bohatý. Poprvé zvedali ruce nad hlavu Plzeňané. Skóre utkání otevřel v 7. minutě nepravděpodobný střelec – dorážku Ryana Hollwega sice domácí gólman Jakub Sedláček ztlumil, puk však nakonec se štěstím doputoval až za brankovou čáru.

V začátku prostřední části tempo zápasu opadlo. Plzeň se dostala do početní výhody, tu však využít nedokázala. Naopak když nabídla v polovině utkání přesilovku domácím, následoval trest. Před brankářem Miroslavem Svobodou se ocitl osamocený lotyšský obránce Oskars Cibulskis a vyrovnal stav souboje na 1:1.

Vzápětí ale opět vedli Západočeši. Kolem branky se obtočil Dominik Kubalík a zasunul puk za Sedláčkova záda. Tři vteřiny před koncem druhé třetiny Hradečtí odpověděli zásluhou Romana Kukumberga a do kabin se šlo znovu za nerozhodného stavu.

Vstup do třetí dvacetiminutovky se Plzeňanům hrubě nevydařil. Hradec využil vyloučení Lukáše Pulpána a vůbec poprvé v sezoně se dostal do vedení, gól zaznamenal Petr Koukal. Indiáni se ale nevzdali! V 56. minutě přidal druhý zásah v utkání Kubalík a poslal duel plný zvratů do prodloužení.

Jako poslední se ale radovali domácí. V 64. minutě se kolem mantinelu hbitě protáhl další Lotyš Andris Džerinš a vystřelil královéhradeckému mužstvu premiérovou výhru v letošní sezoně.

Mountfield Hradec Králové – HC Škoda Plzeň 4:3pp (30. Cibulskis, 40. Kukumberg, 44. Koukal, 64. Džerinš – 7. Hollweg, 33. a 56. Kubalík)

Architekt a aktivista Jakub Mareš.
Plzeň očima Jakuba Mareše