Před zápasem plzeňské Škodovky s Kometou pro ně Dvořka, jak mu přezdívají, nachystal guláš a pivo.

K tomu populární borec rozdával podpisy a poté vyrazil sledovat duel z hlediště arény ve společnosti skalních fans Indiánů.

„Obojího jsem si užíval. Přišla spousta lidí, setkání s fanoušky bylo příjemné a emotivní zároveň," přiznal pětatřicetiletý chlapík.

V Plzni odehrál důrazný útočník převážnou část kariéry, zabydlel se tu a nedávno se stal ve městě radním pro podporu sportu a podnikání.

Byl jste při rozlučce dojatý? Co vás dostalo nejvíc?
Už to, že přišlo tolik lidí. Několik set. Ani jsem nečekal, že jich bude tolik. A když vám ještě děkují za odvedené výkony, jeden pán dokonce se slzami v očích, tak nejde zůstat klidný. Ještě jednou děkuju všem za přízeň. Vážím si jí. Smekám před fanoušky, kteří nám drží palce. Podporu budou kluci potřebovat.

Hokej jste možná poprvé sledoval z plzeňského kotle. Jaké to bylo?
Zvláštní. Rozhodně šlo o jiný pohled než ze střídačky. Atmosféra v kotli mě strhla. Ačkoliv zápas přes úspěšný rozjezd pro nás nedopadl dobře, fandilo se až do konce. Překvapivě velmi slušně, bez vulgarit. To oceňuji.

Co rozhodlo o porážce s Kometou 3:5?
Vedli jsme 2:0 a mohli přidat i třetí gól. Obrovskou šanci měl Ján Sýkora, ale gól z toho nebyl. Škoda. Tož už by Kometa nejspíš nezvrátila. Takhle ožila, vrátila se do hry a zápas otočila.

V Plzni se nedávno měnil hlavní trenér, přesto Škodovka poté dva ze tří zápasů prohrála. Viděl jste ve hře nějaké změny
k lepšímu?
Změny nenastanou mávnutím proutku za pár dní. Michal Straka jako nový hlavní kouč i jeho kolegové potřebují nějaký čas. Kluci přidali
v nasazení, víc bruslí, a i když se to zatím výsledkově nepromítlo, věřím, že obrat přijde
a tým se posune nahoru.

Jenže momentálně je Plzeň dvanáctá, třetí od konce, což
na klidu nepřidává.
Není to lehká situace. Vyvstává hrozba baráže a zároveň chybí málo k posunu
do míst zajišťujících účast
v předkole play-off. Extraliga není ani v půlce, ale jde do tuhého. Každý zápas, každý bod bude nesmírně důležitý. Ale v silách týmu je vše ustát
a dostat se v tabulce výš.

Platí pravidlo, že co si mužstvo neuhraje do konce roku, to už potom nedohoní?
Je výstižné. Do půlky prosince, kdy je další přestávka, se hraje devět kol a potom do konce roku jen dvě. V těch zápasech je třeba pobrat co nejvíc bodů,protože hned v lednu je na programu deset zápasů. Hrát se bude obden, což je stresující samo o sobě, natož když něco doháníte.

Vaše rozhodnutí skončit s hokejem je nezvratné? Nebo pokud by vás Škodovka vyzvala, tak byste se nechal zviklat?
Nechci domýšlet (dlouhé ticho). Jasně, že bych chtěl pomoci na ledě, vletět do toho po hlavě , ale ne. Jako hráč jsem skončil. Nemám brusle ani výzbroj. Všechno jsem rozdal. Ale hokej, plzeňský tým a vše kolem je pořád pro mě důležité. To mi věřte.