Bojovali. Už dvě a půl minuty před závěrem zkusili hokejisté Škody Plzeň hru bez brankáře, tlačili se za vyrovnáním, ale znovu inkasovali.

Úterní divoký zápas třetího kola extraligy v Chomutově tak Indiáni po přestřelce prohráli 4:6 a stále čekají na první body v sezoně. A to ve svém druhém vystoupení v novém ročníku dvakrát vedli. Jenže v úvodu druhé třetiny doplatili na zkrat a během chvíle inkasovali tři góly.

Už po 75 vteřinách byl za faul vykázán ze hry na pět minut a do konce utkání chomutovský Flemming, následně putoval za katr i jeho spoluhráč Dlapa a hosté přesilu pět na tři využili. Laca v domácí kleci překonal z úhlu Svoboda. Ještě předtím ale plzeňský gólman Machovský kryl nájezd Vondrky.

V 10. minutě sice Piráti v první přesilovce po teči Humla srovnali, jenže Plzeň bleskově odpověděla. Stach chytře nabil Svobodovi, který z mezikruží pálil přesně. Hned po pauze ale hosty postihl kolaps, který Piráti využili k obratu.

Jen po 14 vteřinách se plzeňskou obranou protáhl Rutta a zblízka bekhendem srovnal. Po další půlminutce nájezd s Růžičkou zakončil gólem Tomica a zlé chvíle Indiánů pokračovaly. Křižná rozehrávka z hloubi vlastního pole přistála na hokejce Vondrky, který počtvrté prostřelil Machovského.

Vývojem spražení hosté se ale dokázali zvednout. Indrák ani Kubalík ještě kontaktní gól nedali, až v 35. minutě se parádní ranou prosadil volný Lev. Jenže v závěru třetiny nechala Plzeň soupeře kombinovat a Huml druhým gólem večera zvýšil na 5:3.

Machovského v třetí třetině nahradil Polívka a nástup tentokrát vyšel Škodovce. Naději vykřesal trefou z levého kruhu rozjetý obránce Sklenička. Blízko vyrovnání byl Lev, ale Laco jeho nebezpečnou ránu vytěsnil. Ani další střely Indiánů se neujaly a výhru Pirátů potom v závěru při power-play hostů pojistil trefou do prázdné branky Kämpf.

Další šanci na nějaký zisk bude mít Plzeň v pátek, kdy se doma střetne s Kometou Brno.