Znovu se střetnou, dnes v Praze se Spartou, v neděli doma s Libercem, a oběma soupeřům mají hokejisté Škody Plzeň co oplácet. Mizerný výkon v minulých vzájemných duelech na vlastním ledě odnesli Indiáni shodně debaklem 0:5.

„Očekáváme, že hráči budou chtít vysoké porážky odčinit. Ale důležitější je jít do těch zápasů hlavně s čistou hlavou a dobře připraveni. Potvrdit si, že jsme schopni uspět i s favority," uvedl trenér Ladislav Čihák.

Právě po tristním výkonu se Spartou v polovině října se v Plzni měnil hlavní kouč.

Michala Straku vystřídal jeho bratr Martin, generální manažer klubu, spolu se sportovním manažerem Tomášem Vlasákem. A do nového trenérského štábu patří i Ladislav Čihák.

Plzeň musí více střílet

„Sparta naposledy doma srazila Kometu, vyhrála pátý zápas v řadě, a je šestá, i když nemá odehraná všechna utkání. Zvlášť doma je silná, daří se jí přesilovky, ale my se snažíme koukat hlavně na sebe," zdůraznil trenér.

A jak lze podle něj ofenzivně laděného soupeře zaskočit (zápas v O2 Areně začíná v 18.30 hodin) a obrat o nějaké body?

„Mít pohyb, dobře to odbránit, nedělat chyby, blokovat střely a z vytvořených šancí dát nějaké góly. Zatím se v koncovce trápíme. Chceme dávat krásné branky a nic z toho není. Pokud ale budeme všechno střílet na bránu, tak se něco ujme," radí Čihák.¨

Změny v sestavě

Oproti minulému utkání doma s Pardubicemi, které v nájezdech výhráli hosté, vyrukuje v pátek Škodovka v lehce obměněném složení. „Uzdravil se obránce Frühauf, vrací se i střelec Kubalík, a po delší době bychom mohli být zase kompletní," oznámil trenér.

Z indiánské sestavy naopak vypadnou junioři Kodýtek s Vracovským.

Škoda se sice z extraligového dna vyškrábala do desítky pro vyřazovací boje, ale z minulých čtyř duelů tři ztratila, přestože hrála třikrát doma.

Pozice Západočechů tak na sklonku poloviny základní části není nijak pevná. „Ve druhé čtvrtině jsme vybojovali 22 bodů, což je pozitivní, ale pořád je tu zásek z první čtvrtky, který nás drží těsně nad hranicí boje o udržení. A my chceme výš," prohlásil Ladislav Čihák.

„Vedeme si dobře v obranné fázi a k tomu se nám daří dávat góly. Věřím, že když budeme hrát takhle nadále, můžeme přidat další výhry," řekl před duelem s Plzní sparťanský asistent Zdeněk Moták.