Nadšený z něj nebyl.

V souboji s Jekatěrinburgem čelil gólman hokejové Škodovky celkem 45 ranám, často bez krytí spoluhráčů, a musel spolknout pět ruských gólů.

„Soupeř byl lepší a vyhrál zaslouženě. Ukázal nám, kde máme rezervy," komentovala porážku brankářská jednička extraligové Plzně.

Létalo na vás hodně střel, bylo vám z toho horko?
Horko mi bylo už při rozbruslení a ještě víc potom
v zápase. Ale oni byli fakt lepší. Hodně bruslili, byli všude dřív a měli i větší chuť do hry. Z toho pramenily naše chyby, které soupeř uměl využít.

Asi nebylo snadné chytat první zápas hned proti tak silnému soupeři.
On to nebyl první zápas jen pro mě, ale pro velkou část týmu. Předtím ta dvě přípravná utkání odehráli mladí kluci 
a teď naskočilo snad dvanáct hráčů poprvé. Je sice špatné, že jsme dostali pět gólů a žádný nedali, je to poučení, ale zase lepší teď, než kdybychom něco podobného zažili v září, kdy začne extraliga.

Jak jste se cítil po reprezentačním kempu?
Na soustředění v Jihlavě jsme dostali docela zabrat
 a do Plzně jsme se vrátili až dvě hodiny před zápasem. Takže nějaká únava byla znát, ale to nás nijak neomlouvá.

Zatímco Plzeň své šance nevyužila, hráči Jekatěrinburgu v zakončení excelovali. Byl to největší rozdíl mezi oběma celky?
Když hrajete KHL, tak už musíte mít nějakou herní kvalitu a k tomu patří i dobrá koncovka. Oni si s tím věděli rady, zvlášť když my jsme je nechávali volně rotovat v naší třetině, nedohrávali jsme soupeře a ten se pak snadno dostával do střeleckých šancí. 
A když je hráč volný na kruzích, tak by měl dát gól. Což doufám bude platit i pro náš tým.

Říkáte, že zápas byl poučením. Tak na čem bude třeba nyní nejvíc zapracovat?
To je otázka spíš pro trenéry, ale pracovat musíte pořád, v přípravě i potom v průběhu extraligy. Ale dobře jsme viděli, co jsme v tom utkání dělali špatně a trenéři nám to nejspíš ještě ukáží na videu. Proti Jekatěrinburgu jsme nepodali bůhvíjaký výkon, chybělo nám víc pohybu, ale do startu extraligy zbývá ještě dost času na to, abychom se mohli zlepšit.