Nejprve se tihle soupeři střetli na elitní scéně mužů a z předkola vyšli vítězně Středočeši. Teď se do sebe ve čtvrtfinále play-off zakousli junioři stejných týmů a po dvou utkáních v Plzni je to znovu bruslařský klub z Boleslavi, který sahá po postupu.

Mladí Indiáni v sérii prohrávají 0:2 a už v sobotní odvetě na ledě soupeře může jejich pouť v play-off skončit.

Plzeňská juniorka podobně jako áčko mužů nezvládla už vstup do série, když středeční duel prohrála 2:3.

Po první třetině prohrávali domácí o gól, ale v prostředním dějství trefami Kubalíka a Tulačky strhli vedení na svou stranu. Jenže hosté potom ve třetí třetině rovněž dvěma góly rozhodli o své výhře. „Pokud chceme v sérii uspět, musíme se výrazně zlepšit," burcoval svůj tým před pokračováním série trenér David Bruk.

Ale plzeňští mladíci neuspěli ani podruhé, i když včera padli s Boleslaví 2:3 až po nájezdech.

Ani druhé utkání nezačalo pro domácí šťastně. Na přelomu 14. a 15. minuty se totiž hosté v rozmezí 45 vteřin dostali do dvougólového vedení. Plzeňští jen 15 vteřin nato odpověděli, když do přestřelky zasáhl Kruliš. Jenže srovnat skóre dokázali Indiáni až
v čase 39:48, kdy se prosadil Polata. Prodloužení nerozhodlo a v nájezdech uspěli hosté. Zatímco domácí Kubalík trefil tyč a Schleiss přestřelil, za Boleslav skórovali Volf a Bernard.

Čtvrtfinále

1. zápas: Plzeň – Ml. Boleslav 2:3

Třetiny: 0:1, 2:0, 0:2. Branky a nahrávky: 21. Kubalík (Walter), 36. Tulačka (Schleiss, Kubalík) – 12. Brzák (Ďurač), 48. Ďurač (Podsedníček, Brzák), 56. Sonnek (Kotala, Volf). Rozhodčí: Würtherle – Svoboda, Krátký. Vyloučení: 5:4, navíc Růžička (MBL) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 225. Stav série 0:1.

2. zápas: Plzeň – Ml. Boleslav 2:3 sn

Třetiny: 1:2, 1:0, 0:0 – 0:0. Branky a nahrávky: 16. Krliš (Beneš, Rajal), 40. Kubík (Polata) – 14. Pořízek (Kurka, Průšek), 15. Bernad, rozh. náj. Volf. Rozhodčí: Pavlovič – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Stav série: 0:2
Sestava Plzně: Štekr – Polívka, Kubík, Sklenička, Walter, Prokop, Holý, Rajal – Petráš, Beneš, Švarc, Schleiss, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Kubalík, Opava, Tulačka, Krliš, Kepka.