Pro slovenského reprezentanta šlo o první hattrick v extraligové kariéře, pasování na hvězdu zápasu však odmítl.

„Pro mě je to pár minut štěstí, ale ty jsou pryč a je třeba bojovat dál," komentoval hokejový šikula čistý hattrick.

Předtím tři góly v patnácti zápasech, teď ani ne za třetinu. Co ve vás probudilo střelce?
Nejspíš výkon celé naší pětky. Jak Kašpi (Pavel Kašpařík) tak Lvíček (Jakub Lev) odvedli skvělou práci. Do souboje s Třincem jsme šli s tím, že chceme hrát týmově, což nám vyšlo. Výborně zachytal Machy (Matěj Machovský), ale stálo při nás i štěstí.

Než jste v závěru zkompletoval hattrick, přišlo za stavu 4:2 ještě vaše vyloučení. Strachoval jste se o výsledek?
Nejraději bych se neviděl, vyloučení mě hodně mrzelo. Raději bych oželel hattrick, než klukům takhle zavařit. Naštěstí se i ve čtyřech proti šesti ubránili a tři body zůstaly doma.

Plzeňský tým premiérově dirigoval Michal Straka. Co bylo jinak oproti minulým utkáním?
Ono se toho zase tolik nezměnilo. Bojovali jsme i v časech, kdy nás vedl Milan Razým. Jenže jsou období, kdy to nejde, ať děláte, co děláte. A čím víc se člověk snaží to změnit, tím hůř dopadá. Snad jsme nepříjemné časy ale konečně překonali.

Znáte recept, jak zatím krátkou šňůru úspěchů protáhnout
v dalších zápasech?
Držet se své hry. Hrát agresivní hokej, hodně střílet a tlačit se za gólem. Zase si o něco víc věříme, což by mělo být znát.

Tři góly z pohledu Jána Sýkory

Čas 49:40 – 3:2: Po vhazování jsem zachytil přihrávku a soupeři se zrovna přede mnou rozestoupili, tak jsem to nakopl a řítil se sám na třineckou bránu. Viděl jsem, že gólman má vyrážečku dole, tak jsem puk zvedl pod břevno.

Čas 51:41 – 4:2: Rychle jsme si vyměnili puk s Lvíčkem. Šli po něm dva Třinečtí, ale on je prohodil. Kašpi před bránou clonil, gólman Hamerlík nic neviděl a já trefil volné místečko v horním rohu jeho klece.

Čas 59:21 – 5:2: Po návratu z trestné lavice jsem poslal puk do opuštěné třinecké branky a jen jsem se modlil, abych se trefil.