Soupeře výrazně přehrávají, šance si vytvářejí jak na běžícím pásu.

V posledních dvou ligových utkáních proti Dukle a Slovácku se dostali do neuvěřitelných 17 gólových šancí. Výsledek je ale skličující, fotbalisté Viktorie Plzeň vstřelili jen dva góly a ze šesti možných brali pouhý bod, i když si se soupeři pohrávali jako kočka s myší.

V čem je ale zakopaný pes?

„Gólové situace lze určitě realizovat lépe. Jedná se o technickou stránku zakončení, centry, finální přihrávky. Jde o důraz ve vápně, který musí být zvýšený," připomíná trenér Viktorie Miroslav Koubek.

„V poslední době postrádám vtipnou průnikovou přihrávku, která by soupeře vyřadila ze hry. Stále jen bušíme na vrata," míní kouč Plzně.

Trenér Koubek připouští, že svůj podíl na žalostné koncovce může sehrát i to, že hráči jsou v křeči. „Souvisí to samozřejmě s nedávným vývojem, kdy v tuto chvíli procházíme určitou výsledkovou krizí. Nikoli ovšem herní. V každém případě je potřeba se zklidnit," míní.

Už dnes v utkání čtvrtého kola Synot ligy bude mít Viktoria příležitost gólové prokletí zlomit.

„Hráči jsou na sebe naštvaní, v žádném případě však nejsou skleslí. Vidím na nich, že jsou zdravě odhodlaní," říká trenér Viktorie.

„Jsem přesvědčen, že zápas v Teplicích odehrajeme, jak nejlépe to půjde. Chceme uspět," prohlašuje rozhodně trenér Koubek.

V posledních dvou zápasech Viktoria vstřelila dva góly a stejný počet branek také inkasovala, obě doma proti Slovácku.

„Co se týká defenzivy v zápase se Slováckem, tam to určitě nebylo v pořádku. Vše jsme si samozřejmě vysvětlili a rozebrali si, kde se stala chyba," ubezpečuje Koubek.

Posilou do defenzivy bude určitě návrat zkušeného stopera Romana Hubníka, který nemohl proti Slovácku nastoupit kvůli zranění, jež utrpěl v odvetném zápase kvalifikace Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv.

„Roman dokázal zranění ze zápasu s Maccabi doléčit. Měl na to dostatečný čas a bude v pořádku," vítá trenér Viktorie Miroslav Koubek návrat ostříleného zadáka do středu obrany.

Dnešní zápas, který začíná v 18.30 (ČT sport), bude pikantní pro dva bývalé hráče Viktorie v teplické dresu, Jakuba Horu a Martina Filla. Velké nebezpečí defenzivě Viktorie hrozí zejména od Martina Filla, který má v úvodu sezony skvělou formu. Vstřelil už čtyři branky.