Hosté přijeli i se svým žolíkem, hvězdným Milanem Barošem. To domácí se nemohli spolehnout na svého kapitána a dirigenta hry Horvátha, kterého přemohla viróza.

A na hře Viktorie to bylo znát. V první zajímavé pozici se sice ocitl Kovařík, ale Bakošův centr nedokázal usměrnit. O poznání nebezpečnější pro Ostravany bylo bomba Ďuriše z hranice šestnáctky nebo rychlé přečíslení v 7. minutě, které pořádně rozohnilo kouče Pulpita.

Osmělili se i hosté, pozdrav Kozáčikovi v domácí kleci vyslal Chorvat Kukec. Viktoriáni poté drželi balon na svých kopačkách, ale na dostřel svatyně Baníku se nedostávali. Naopak.

Štruncovy sady málem zmrazil po smrtícím kontru hostů Baroš, jehož hlavička orazítkovala tyč. Západočeši si vážnější příležitost nevytvořili, naopak Baník přitápěl pod kotlem. A hrozil hlavně kanonýr Baroš, ale domácí defenziva dvakrát zažehnala rodící se pohromu. Když se v samotném závěru prvního dějství neujal ani nadějný pokus Rajtorala, odcházelo se do kabin smírně.

Obraz hry se po změně stran příliš nezměnil - domácím se nedařila finální koncovka, a tak udeřilo na druhé straně hřiště. Doosan Arenu paralyzoval po brilantním pasu Fantiše osamocený Miloslavjev.

Inkasovaná branka vlila Vrbovým svěřencům krev do žil, ale po Kolářově výpadu a Bakošově zakončení stáli při hostech všichni svatí. Ale po hodině zápasu nekompromisní hlavičkou pokořil hostujícího gólmana hrdina z podzimního duelu s Atléticem, Václav Procházka a ochozy vybuchly nadšením.

Zápas gradoval. Viktoria sahala po výhře. Limberského projektil zasáhli hosté rukou v šestnáctce a exekutorství penalty se místo kapitána ujal sám Limberský. Pokutový kop ala Panenka neproměnil, odražený balon od břevno sice uklidil do brány, ale rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu.

Výhru na stranu domácích nestrhl ani v závěru Kovařík stříleným centrem, a tak si Ostrava odváží cenný bod z horké plzeňské půdy.

FC Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:1

Poločas: 0:0. Branky: 66. Procházka - 52. Miloslavjev. ŽK: 42. Miloslavjlev, 76. Bárta, 76. Vomáčka, 81. Kaprálík Rozhodčí: Hrubeš – Wilczek, Kříž. Diváci: 9135.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Limberský, Procházka, Čišovský, Řezník - Ďuriš (57. Tecl), Darida, Kovařík, Kolář, Rajtoral (88. Fillo) - Bakoš (84. Adamov). Trenér: Pavel Vrba.

FC Baník Ostrava: Bárta - Vomáčka, Frydrych, Kaprálik, Starý - Droppa, Hable, Soukup (63. Kraut), Kukec (27. Milosavljev) - Fantiš, Baroš (78. Stožický). Trenér: Martin Pulpit.

Martin Šiška