Západočeši vstřelili dvě rychlé branky Ďurišem a Daridou a po výhře 2:0 je ve třetím předkole čeká polský Ruch Chorzów.

„Vyšel nám mimořádně začátek utkání. Vzhledem k dvoubrankovému vedení a výhře 3:1 v Tbilisi v prvním zápase pak utkání trochu ztratilo tempo. S tím samozřejmě spokojen nejsem, ale musíme si uvědomit, že hrajeme každé tři dny zápas, což je velmi náročné," uvedl po utkání trenér Viktorie Pavel Vrba.

„Musíme teď udělat vše proto, abychom šli předkoly Evropské ligy dál až do základní skupiny," prohlásil plzeňský kouč, kterého nadchla atmosféra zaplněného plzeňského stadionu.

„Diváci byli skvělí, před takovým publikem je radost hrát. Všem, co přišli na stadion, patří dík," vzkázal fanouškům, kterých na odvetu s Rustavi přišlo do Štruncových sadů jedenáct a půl tisíce.

Plzeň mohla i doma vstřelit stejně jako v prvním duelu v Tbilisi ještě více branek. „Důvodem, proč jsme nebyli střelecky úspěšnější, byla skutečnost, že jsme nedokázali dotáhnout do konce finální fázi," řekl Vrba, který byl spokojen s tím, že utkání se odehrálo bez karet. „To je vzhledem k dalším bojům v Evropské lize pro nás velmi důležité," řekl kouč Viktorie.

Plzeň má za sebou už druhý zápas bez krajních záložníků Pilaře s Petrželou, kteří v létě odešli do bundesligy. Jejich místa zaujali stejně jako v Tbilisi Martin Fillo s Edgarem Malakjanem. „Zatímco v Tbilisi byl lepší Fillo, dnes se více dařilo Malakjanovi. Ve spolupráci s Limberským byl na levé straně pro soupeře nebezpečný," pochválil arménského fotbalistu.

Trenér Vrba už přemýšlí o soupeři ve třetím předkole, kterým je polský Ruch Chorzów. „Bude to určitě těžší protivník než Rustavi. Polské týmy hrají evropské poháry každý rok, Chorzów skončil v lize druhý, což je dostatečné měřítko kvality," uvedl na dresu příštího soka Pavel Vrba.