Jednadvacetiletý záložník Patrik Hrošovský nastoupil v jihomoravském klubu ve čtrnácti zápasech, vstřelil čtyři branky a hlavně sbíral cenné zkušenosti v nejvyšší soutěži.

Ty chce nyní zúročit v zimní přípravě Viktorie Plzeň, která si slovenského fotbalistu stáhla do přípravy.

Co jste tomu říkal, když jste dozvěděl, že vás trenér Uhrin povolal do přípravy v Plzni?
Přiznám se, že mě to potěšilo. Byl jsem moc rád, že si mě Plzeň stáhla zpátky a že absolvuji s Viktorií přípravu. A jsem za tu šanci vděčný.

Co vám dal půlrok ve Znojmě po fotbalové stránce?
Byla to pro mě velká škola. Dostal jsem příležitost zahrát si nejvyšší soutěž, do té doby jsem hrál nejvíce druhou ligu. Na vlastní kůži jsem poznal, o co je první liga rychlejší, techničtější, taktičtější, důraznější než druhá liga. Díky tomu, že jsem ale měl zkušenosti z druhé ligy, dokázal jsem se nejvyšší soutěži přizpůsobit.

Jak jste snášel, že Znojmo muselo kvůli rekonstrukci stadionu odehrát domácí zápasy v Brně?
Není to nic příjemného, odehrát vlastně všechny zápasy venku. V Brně na nás chodilo málo fanoušků. Nakonec jsme to zvládli, ale divácká podpora nám chyběla.

Teď jste zpět v Plzni. Jak velkou motivací je pro vás probojovat se do kádru a mít šanci zahrát si Evropskou ligu?
Velikou. Viktoria je ještě o třídu výš než Znojmo, v české lize hraje v absolutní špičce a je i v evropských pohárech. Dobré pro mne je, že se vracím do prostředí, které znám. Chci nabízenou šanci využít.